neděle 28 duben 2024
Text Size

České dějiny (prý) jinak a v jiném světle. Natáčí se „Dcera národa“, nebo také „národní coura“

Od prosince 2023 do února 2024 probíhá v České republice natáčení šestidílné minisérie z originální tvorby Canal+. Hlavní roli hraje vycházející hvězda, Antonie Forman,  vnučka Miloše Formana. Foto: Canal+

Neotřelý pohled na dobový příběh inspirovaný osudem Zdeňky Havlíčkové, neposlušné dcery Karla Havlíčka Borovského, která – stejně jako rodiče – umřela na tuberkulózu, má přinést první česká novinka francouzského VoD. Vzniká za spolupráce Canal+ a České televize.

ČTĚTE TAKÉ:

Karel Havlíček Borovský (31. 10. 1821 až 29. 7. 1856) zanechal po své smrti národu nejen svoje dílo, ale i dceru, pubertální Zdeňku. Osud sirotka si vezmou na starost čeští obrozenci, kteří z ní chtějí vytvořit dokonalý symbol „něžnosti české kultury“ (poznámka autora: říká zaslaná tisková zpráva). Vzpurná Zdeňka chce ale za každou cenu žít život podle svých představ. Když se navíc bezhlavě zamiluje do polského důstojníka rakouské armády, z davy milované holčičky se doslova přes noc stane zrádkyně národa a coura.

Režie se ujali Cristina Grosan a Matěj Chlupáček

Dcera národa (Canal+ Original)

  • Produkce: Canal+ Original a Česká televize
  • Rok výroby: 2024
  • Stopáž: 6x 30 min, 3x 60 min
  • Seriál byl podpořen Státním fondem kinematografie

P. S.: osobně jsem zvědav, jak se minisérie vypořádá s obdobím jednoho z největších falšování dějin v naší historii (pokud se ho tedy dotkne…) a s tzv. slovanskou holubičí povahou; to, že samozřejmě žádní Slované nejsme, národu unikalo stejně, jako zmiňovaná „holubičí“ povaha chudáků Slovanů. Možná, že ony „České dějiny jinak a v jiném světle“ vlastně budou „normální“, „ty pravdivé“, apod. dějiny tohoto skvělého národa, který se neustále podceňuje!

 

Číst 391 krát Naposledy změněno pátek, 15 prosinec 2023 11:39

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.