Vytisknout tuto stránku

České dějiny (prý) jinak a v jiném světle. Natáčí se „Dcera národa“, nebo také „národní coura“

Od prosince 2023 do února 2024 probíhá v České republice natáčení šestidílné minisérie z originální tvorby Canal+. Hlavní roli hraje vycházející hvězda, Antonie Forman,  vnučka Miloše Formana. Foto: Canal+

Neotřelý pohled na dobový příběh inspirovaný osudem Zdeňky Havlíčkové, neposlušné dcery Karla Havlíčka Borovského, která – stejně jako rodiče – umřela na tuberkulózu, má přinést první česká novinka francouzského VoD. Vzniká za spolupráce Canal+ a České televize.

ČTĚTE TAKÉ:

Karel Havlíček Borovský (31. 10. 1821 až 29. 7. 1856) zanechal po své smrti národu nejen svoje dílo, ale i dceru, pubertální Zdeňku. Osud sirotka si vezmou na starost čeští obrozenci, kteří z ní chtějí vytvořit dokonalý symbol „něžnosti české kultury“ (poznámka autora: říká zaslaná tisková zpráva). Vzpurná Zdeňka chce ale za každou cenu žít život podle svých představ. Když se navíc bezhlavě zamiluje do polského důstojníka rakouské armády, z davy milované holčičky se doslova přes noc stane zrádkyně národa a coura.

Režie se ujali Cristina Grosan a Matěj Chlupáček

Dcera národa (Canal+ Original)

  • Produkce: Canal+ Original a Česká televize
  • Rok výroby: 2024
  • Stopáž: 6x 30 min, 3x 60 min
  • Seriál byl podpořen Státním fondem kinematografie

P. S.: osobně jsem zvědav, jak se minisérie vypořádá s obdobím jednoho z největších falšování dějin v naší historii (pokud se ho tedy dotkne…) a s tzv. slovanskou holubičí povahou; to, že samozřejmě žádní Slované nejsme, národu unikalo stejně, jako zmiňovaná „holubičí“ povaha chudáků Slovanů. Možná, že ony „České dějiny jinak a v jiném světle“ vlastně budou „normální“, „ty pravdivé“, apod. dějiny tohoto skvělého národa, který se neustále podceňuje!

 

Číst 420 krát Naposledy změněno pátek, 15 prosinec 2023 11:39