sobota 27 červenec 2024
Text Size

HBO Max jde na Max. Co očekávat? Tady jsou první dojmy i když…

AKTUALIZOVÁNO: V úterý 21. května 2024 se známá videotéka opět změnila. Je to v poslední době už podruhé, co můžeme sledovat „přerození“. Nejprve z HBO GO vznikl HBO Max, nyní z HBO Max vzniká Max, takže to „budeme sledovat na Max“. Jak chytlavé! Snad bude méně problémů, než v prvním případě. Foto autor a HBO

 

AKTUALIZOVÁNO, 12:15 hod.: využiji článku kolegy Potůčka pro Televizní web. Můj účet je bohužel přes všechnu snahu stále nefunkční… „Všem předplatitelům HBO Max se dnes na televizoru zobrazí oznámení, že si mají stáhnout novou aplikaci MAX. Přihlašovací i platební údaje zůstávají stejné jako u HBO Max, ale nově se předplatitelé k službě dostanou už pouze přes novou aplikaci. Jiná situace je u webové verze služby MAX, u té předplatitelé nemusí nic řešit. Pokud si otevřou stránku hbomax.com, automaticky je přesměruje na max.com a můžou dál sledovat obsah. Nutno dodat, že nově si uživatel musí aktivovat oznámení z nové aplikace MAX, ale veškeré profily, historie sledování a osobní seznam obsahu se přenáší na MAX. Pokud měl tedy divák rozkoukaný nějaký seriál nebo film na HBO Max, může navázat na sledování prostřednictvím nové aplikace MAX.“

 

AKTUALIZOVÁNO, 8:45 hod.: Zjistil jsem, že u jednoho běžného uživatelského účtu (já mám testovací, novinářský) přechod při webovém přístupu (Chrome) proběhl naprosto v pořádku.
Problém tedy vypadá jako problém tzv. účtů VIP, což by pochopitelně bylo minoritní. Uvidíme...

 

S úterkem „HBO Max“ rovněž zlevní (viz odkaz) a s úterkem se „HBO Max“ také změní (opět níže). K tomu se ale vracet nechci. Co mě zajímá je, zda přechod dopadne „aplikačně lépe“ než v případě HBO GO – HBO Max. První dojem na platformě Samsung TV byl tehdy výborný (externí odkaz, nové okno), druhé zkoušení přes webové prostředí už nic moc (externí odkaz, nové okno).

K TÉMATU:

Televizní web v této souvislosti napsal…

„Když startoval Max na americkém trhu, nabídl víc než dvojnásobek obsahu oproti končící službě HBO Max. Celkem šlo o 35 tisíc hodin filmů, seriálů a dokumentů. Výrazně přibylo právě dokumentů, na které byla specializovaná služba Discovery+. Její původní obsah tvořil v prvních dvou týdnech provozu Maxu pětinu přehraného obsahu. Warner Bros. Discovery (WBD) také zvýšil počet titulů dostupných ve 4K rozlišení a dost podstatnou změnou bylo i zařazení lineárních kanálů s živým vysíláním, konkrétně pak sportu. To bude klíčové právě pro evropský trh, protože WBD je majitelem kanálů Eurosport a ty jsou držitelem kompletních práv na olympijské hry. Letní olympiáda z Paříže tak bude Maxem plně pokrytá, včetně speciálních olympijských streamů známých dříve ze služby Eurosport Player.“

Tohle mluví za všechno, ale pojďme se podívat na to aplikačně, nejprve z pohledu přes webový prohlížeč, což v mém případě je plně aktualizovaný Firefox pod Windows 10.

 

Tohle je původní HBO Max, včetně odchycené části přehrávače (spodní část snímku)…

Jak vypadá nový Max při pohledu přes web? Zatím nijak…

Za prvé bylo nutné se znovu přihlásit, což je samozřejmé. Zajímavé ale bylo, že i když byl můj stávající účet registrován a byl s aktivním předplatným (u HBO Max), nový Max mi nyní jako první nabídl, abych si vybral… předplatné.

Ještě zajímavější bylo to, že jsem sice přihlášen byl, ale a ze seznamu zařízení na kterých jsem původní HBO Max provozoval všechny zmizely a zbyl jen webový prohlížeč.

A ještě kouzelnější byla věta, kterou jsem po chvíli šátrání nalezl zcela na spodu stránky po rozbalení nabídky s dotazem:

„Mám předplatné HBO Max. Budu mít i Max?“

A odpověď: „Ano! Každý, kdo má předplatné HBO Max, bude mít automaticky přístup k Maxu.“

Tak proč to tedy u mě nejede?

To nám to začíná…

 

Tak na poprvé jsem došel pouze sem… À propos bublinka vpravo dole vás vezme na asistenci v angličtině…

Co dodat?

První pokus, první problém.

Článek se nekoná, nejprve musím z nyní kupodivu neaktivního účtu u HBO ze kterého přes noc zmizelo předplatné udělat opět účet aktivní. Škoda, že nás recenzenty na to nikdo neupozornil, nebo že se HBO alespoň nepostaralo o zprovoznění i takovýchto účtů, protože předpokládám, že to nebyl jen můj problém.

I když já tyhle věci vysloveně přitahuju…

Nicméně mi to nedalo a vyzkoušel jsem ještě přístup přes multimediální přehrávač Strong s Android TV. Po spuštění aplikace HBO Max čekalo překvapení – stáhněte si novou aplikaci ze služby App Store. To si ze mě HBO opravdu dělá legraci když mě odkazuje na nakousnuté jablko?

P. S.: tzv. Max Digital Assistant se po pár krocích ukázal jako naprosto k ničemu, ale na závěr se rozloučil – kupodivu – česky! To sem z toho celým jelenem!

P. P. S.: nová aplikace Max si na Android TV nebyla dokonce ani schopna odinstalovat tu předchozí a musel jsem to udělat ručně. A víte co se dělo pak? „Obnovit předplatné“.

 

Číst 349 krát Naposledy změněno úterý, 21 květen 2024 12:20

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.