neděle 16 červen 2024
Text Size

TV 2024 a matná obrazovka? Rozšíření nás bohužel nečeká

Možná jste si minulý, resp. předminulý rok, kdy se takovéto přijímače po dlouhé době znovu objevily říkali, že jich snad bude víc a v nižších cenových relacích. Letos se to žel nesplní. A co tedy očekávat? Foto: Samsung

Především tu máme jediného výrobce, alespoň já o žádném jiném nevím a nemám ani zprávu, že by se na takovýto televizor někdo chystal. To je první část sdělení. Tou druhou je, že Samsung, s přehledem skoro dvacetiletá tržní jednička, jejich počet v podstatě nenavýší i když – jak už jsem psal v článku pro Televizní web – překvapivě nabídne OLED a mám domluvenu recenzi, což snad bude už příští týden. Kombinace matu a OLED může být hodně pozoruhodná, takže jsem opravdu zvědav. Prý je to nářez… : )

K TÉMATU:

I v kolekci 2024/25, jak se nyní zdá, tak budou mít matné obrazovky jediného výrobce – Samsung. Rozdělit se dají do dvou druhů:

  • obrazovky LCD – mat pouze u tzv. lifestylových televizorů, jako Frame a Serif, jinde ne,
  • obrazovky OLED – pouze řada S95.

Samsung QE65S95D (OLED).

Konkrétně jde o…

  • Samsung QE65S95D (foto v úvodu): OLED, matná, tunery atd. v externím tzv. One Connect Box, propojení jediným kabelem. Nový obrazový procesor s UI (AI) NQ4 AI Gen2, automatické nastavení pro sport, film, atd. Úhlopříčky 140 cm (55") – 64.990 Kč; 165 cm (65") – 89.990 Kč; 191 cm (77") – 124.990 Kč.
  • LCD „Lifestyle TV“ mat: několik řad a často hodně úhlopříček od 81 cm (32"), asi 10.000 Kč až do 216 cm (85"). Například Samsung The Frame QE55LS03D – 140 cm, matná obrazovka, tunery atd. v tzv. One Connect Box, propojení jediným kabelem, výměnné rámy.

Pokud nějaký takovýto televizor chcete, u obchodníků zřejmě tento údaj („matná obrazovka“) nenajdete nebo bude zasutý (např. Alza ho filtrovat neuměla). Jednoduché to dnes nebylo ani u Samsungu, takže… rovnou na oficiálních stránkách zatrhněte „2024“, a pak buď běžte na OLED a vyhledejte „S95“, nebo najděte položku „Lifestyle TV“. Tam jsou LCD s matnou obrazovkou, zdůrazňuji jiné LCD ho letos ani mít nebudou!

Samsung The Frame QE55LS03D.
Číst 186 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.