pátek 19 duben 2024
Text Size

ČTÚ spustil srovnávací nástroj cen a kvality služeb mobilního internetu, volání a třeba i SMS. Chystá se i placená televize…

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) dnes na své webové stránce odstartoval srovnávání služeb nejrůznějších forem elektronických komunikací. Ilustrační foto: autor

Můžete si tak porovnat ceny a parametry volání z mobilu, SMS či mobilního internetu. Od 1. dubna, podle ČTÚ, ještě přibudou služby „pevného“ volání a internetu a placeného televizního příjmu.

Informace o parametrech a cenách služeb do srovnávače povinně vkládají přímo poskytovatelé a ti také ručí za jejich správnost. Služba je bezplatná a nekomerční a ČTÚ nástroj vytvořil a provozuje na základě povinnosti, kterou mu ukládá zákon o elektronických komunikacích.

Do května 2021 poběží srovnávač v pilotním provozu, nástroj si můžete u ČTÚ vyzkoušet zde (externí odkaz).

 

Číst 1059 krát Naposledy změněno středa, 03 březen 2021 23:13

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.