úterý 16 duben 2024
Text Size

Ode dneška ve vybraných domácích spotřebičích už jen s novými energetickými štítky EU

UVNITŘ UKÁZKA: Dneškem končí přechodné období, během kterého měla být zajištěna výměna energetických štítků EU za nové. Foto: Samsung

Jak vás už před časem digirevue.cz informovala, od 1. března 2021 platí, v rámci Evropské unie a v několika dalších zemích, nová legislativa týkající se energetických štítků, resp. posuzování vybraných domácích spotřebičů co do úspornosti provedení a spotřeby energií. Současná změna se týká chladniček, praček, sušiček, myček nádobí a také vinoték. Další spotřebiče budou následovat.

VÍCE INFORMACÍ: Podrobnosti a přibližné převody na nové označení najdete v článku „Znáte nové energetické štítky?“

Ve stručnosti: současné třídy A+, A++ a A+++ pozbývají platnosti a místo nich přicházejí nové třídy A až G, přičemž nejúspornější třída ponese označení „A“ nejméně úsporná „G“.

Ukázky nových štítků u některého zboží vidíte níže.

 

 

 

Číst 1251 krát Naposledy změněno úterý, 04 říjen 2022 09:20

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.