čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Samsung představil nové uživatelské rozhraní One UI Watch. Má ovládání hodinek připodobnit mobilu a zjednodušit používání

Na veletrhu Mobile World Congress 2021 (MWC) společnost představila ovládání, které má hodinky Galaxy Watch více přiblížit mobilním telefonům. Foto: Samsung

Korejský výrobce také potvrdil, že rozhraní bude k dispozici na nové jednotné platformě vytvořené společně s firmou Google. Výsledkem má být rovněž vyšší výkon, lepší spolupráce hodinek a telefonů s operačním systémem Android a prý také přístup k většímu množství aplikací.

ČTĚTE TAKÉ: Samsung u nás minulý rok prodal skoro milion mobilů

Mezi novinky patří například i to, že má stačit nainstalovat potřebnou kompatibilní aplikaci do mobilu a ona se automaticky nainstaluje i do hodinek. Jestliže si třeba do telefonu nainstalujete aplikaci ukazující aktuální čas v různých časových pásmech, uvidíte ji na displeji hodinek též. A když naopak pomocí hodinek zablokujete nějaký příchozí hovor nebo zprávu, zůstane dané číslo zablokované i v telefonu.

Jednotná platforma dovolí i integraci aplikací třetích stran, které jsou k dispozici v tržišti Googlu. Jde například o Adidas Running, Golfbuddy Smart Caddie, Spotify či YouTube Music. A také Google Mapy. Kromě toho nabídne Samsung i vylepšený nástroj pro tvorbu ciferníků.

 

Číst 1121 krát Naposledy změněno pondělí, 28 červen 2021 22:44

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.