čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Ohlášen byl fotoaparát s tiskárnou Canon Zoemini S2

AKTUALIZOVÁNO: Druhá generace tzv. instantních fotoaparátů je opět určena pro ty, kteří chtějí fotografovat a snímky okamžitě tisknout ať se nacházejí kdekoli. Foto: Canon

Lehká a kompaktní novinka s Bluetooth 5.0 navazuje na svého předchůdce Zoemini S a dovoluje ke snímkům přidávat okraje a také je, pomocí filtrů a dalších nástrojů, upravovat a ukládat.

Tisk může být bez okrajů nebo s nimi a sáhnout lze také po klasickém obdélníkovém formátu nebo, s papírem Zink ZP-Circle Photo Paper, i po kruhovém. Tisknout můžete jak v barvě, tak černobíle, snímky se ukládají na paměťovou kartu typu MicroSD a fotoaparát také spolupracuje s aplikací Canon Mini Print, kterou si můžete nahrát do mobilu.

Canon Zoemini S2 s pevným ohniskem (25,66 mm, f/2.2) a bleskem má zabudován snímač s 8 mil. pixelů, snímky ukládá do formátu JPG a pracuje s automatickou expozicí, vyvážením na bílou i citlivostí (rozsah 100-1600).

Rozměry fotoaparátu jsou 121 x 80 x 22 mm (švh), hmotnost 190 g. Napájení obstará akumulátor typu LiPo s kapacitou 700 mAh, udávána je výdrž pro tisk až 25 snímků.

Canon Zoemini S2 (4.390 Kč) přijde na domácí trh v polovině října v tmavě tyrkysové, perlově bílé a zlatorůžové.

Aktualizováno, 31. 10. 2021, poznámka autora: nakonec netestováno a vráceno bez recenze. Novinka měla mj. i potíže s aplikací i natahováním fotek do mobilu Samsung Galasy S10 Lite.

Číst 983 krát Naposledy změněno středa, 06 září 2023 05:17

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.