pátek 19 duben 2024
Text Size

Jaké jsou u nás nejoblíbenější aplikace na Philips Android TV

Společnost TV Vision, výrobce televizorů se značkou Philips, poskytla vlastní anonymní data o využívání aplikací dostupných v České republice. Foto: autor

Podle zaslané tiskové zprávy se v domácnostech výrazně zvýšil podíl tzv. chytrých televizorů (Smart TV) a za poslední čtyři roky se přibližně ztrojnásobil. Televizor s připojením k internetu s možností využívání nejrůznějších aplikací má mít v současnosti u nás více než třetina domácností a přibývá také předplatitelů nejrůznějších streamovacích služeb na čemž se podepisuje i pokračující pandemie.

Zatímco na jaře roku 2019 si nějakou placenou internetovou televizní službu kupovalo asi 3 % Čechů, dnes je to již více než 10 %. Navíc alespoň jednou měsíčně nějakou aplikaci v televizoru s Android TV použije, podle zmiňované firemní statistiky založené na anonymních datech chování uživatelů Philips TV, více než 93 % domácností.

ČTĚTE TAKÉ: Oficiální přehled domácích aplikací pro nejrůznější televizory z roku 2021

Průzkum společnosti Philips TV & Sound (TP Vision) na prvním místě ukazuje, s výrazným náskokem, YouTube a Netflix, na třetí příčce se umístila streamovací služba RakutenTV, následovaná HBO GO, Voyo.cz a Amazon Prime Video. Teprve za nimi vidíme Filmbox Live, Kodi, Spotify, SledovaniTV a Skylink Live TV CZ.

 

Číst 1083 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.