sobota 27 duben 2024
Text Size

Sváteční program opět ovládla Česká televize

Podle údajů ATO Nielsen Admosphere byla ČT nejúspěšnější, ta také oznámila, že šlo o… „Historicky druhý nejúspěšnější Štědrý večer.“ Foto: ČT

Jak už jsem vás informoval na redakčním Twitteru, vůbec nejvyšší sledovanosti se o vánočním dní těšila premiéra pohádky Jak si nevzít princeznu, kterou doteď vidělo asi 3,2 mil. diváků starších čtyř let (aktualizované číslo zahrnující živé vysílání plus vysílání tzv. odložené). Stala se nejen nejsledovanějším pořadem tohoto roku na všech stanicích, ale i čtvrtou nejsledovanější štědrovečerní pohádkou od začátku měření v roce 1997. Podíl ČT na publiku v hlavním vysílacím čase (prime time) dosáhl 61,71 % a jde o druhý nejlepší výsledek.

Pohádka také pokořila rekord v tzv. odložené sledovanosti (pozdější, např. přes IPTV, HbbTV, apod.) a v průběhu dalších dvou dnů si ji pustilo 958.000 diváků (číslo výše je už zahrnuje).

Druhé místo v žebříčku sledovanosti za všechny stanice: Tři oříšky pro Popelku (2,7 mil.), třetí jsou Pelíšky s 2,1 mil. diváků. Celodenní podíl ČT činil 51,42 %, v prime time pak 61,71 %.

Následující dva sváteční dny byly nejsledovanější: oba díly pohádky Anděl páně (43,86 %, resp. 45,24 %), bodovaly i klasické filmy Jak vytrhnout velrybě stoličku, Vesničko má středisková a Jak dostat tatínka do polepšovny. Velmi sledované bylo i Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana, které jen u ČT vidělo 1,05 mil.

 

Číst 1296 krát Naposledy změněno pondělí, 27 prosinec 2021 14:53

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.