čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Projekční Hisense 100L9G Laser TV s rozlišením Ultra HD (8K)

Zpráva z veletrhu CES 2022 od poslední masové značky (čtvrtý největší výrobce televizorů na světě) dorazila dnes a mluví zejména o zcela novém projekčním televizoru s ultrakrátkou vzdáleností. Foto: Hisense

Vedle něj je tu i řada televizorů s podsvícením Mini LED, Hisense 85U9H o které se zatím neví, zda se vůbec bude nabízet i v Evropě. Značka rovněž ukázala čipovou sadu pro 8K a řešení pro chytrou domácnost s platformou ConnectLife.

ČTĚTE TAKÉ: Rozcestník článků zveřejněných k výstavě CES 2022

Hisense 100L9G Laser TV má mít rozlišení 7.680 x 4.320 bodů (8K) a pracuje s technologii TriChroma, tedy se třemi lasery (pro každou barvu modelu RGB jeden). Výhodou má být nejen projekce na mimořádně krátkou vzdálenost (co to je), ale ve srovnání s LCD prý i výrazně nižší spotřeba. Stejně jako u dříve uvedených modelů bude součástí dodávky pevné plátno nebo plátno vysouvací, projektor je třeba umístit ve vzdálenosti asi 19 cm od něj, což odpovídá zmiňovanému principu.

 

Číst 1201 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.