sobota 20 duben 2024
Text Size

Jaké přijímače dnes nabízí „DAB ověřeno“?

Certifikace CRA přináší zákazníkům řadu výhod a to, co se testuje a kontroluje si můžete přečíst na úvodním snímku nebo podrobněji na odkazu níže. Dnes si s ní můžete pořídit rádia čtyř značek. Foto: stránky CRA

Na stránkách „DAB+ ověřeno“ (to abych byl akurátní, externí odkaz) snadno zjistíte, zda přijímač o něm uvažujete, skutečně prošel certifikací u Českých Radiokomunikací (CRA) a tudíž má například v pořádku podání češtiny. Jak vidíte z odchycené obrazovky níže, stačí si jen vybrat značku ke které se následné přiřadí jednotlivé modely.

ČTĚTE TAKÉ:

Nejvíce ověřených rádií má Gogen, a to dokonce sedm. Po třech najdete u Sencoru a JVC, dvě u Tesly. Někdy – a teď mluvím zcela obecně – jde však pouze o barevné varianty, jako například u Sencor SRD 7757 (B a W).

Společnost CRA začala s certifikací v únoru 2021, vůbec prvním certifikovaným rozhlasovým přijímačem byl Gogen DAB300N, prvním s promítáním obrázků (tzv. slideshow) Tesla DAB75 (odkaz výše).

 

Číst 1254 krát Naposledy změněno pondělí, 24 leden 2022 05:43

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.