Vytisknout tuto stránku

Sony představilo Gran Turismo Sophy, což má být „průlom v umělé inteligenci“

Úvod zaslané tiskové zprávy hovoří takto, jak tomu bude ve skutečnosti, na to si ještě musíme počkat. Nicméně zveřejněn byl včera v časopise Nature. Foto: Sony

Společnosti Sony AI, Polyphony Digital a Sony Interactive Entertainment představily umělou inteligenci (UI – AI) s názvem GT Sophy. Má jít, cituji, o „prvního nadlidského agenta umělé inteligence, který předstihl nejlepší světové řidiče vysoce realistické závodní simulace Gran Turismo (GT) Sport pro PlayStation“.

ČTĚTE TAKÉ: Rozcestník článků zveřejněných k výstavě CES 2022

UI má, podle zaslané zprávy, osvojeny řidičské dovednosti potřebné k tomu, aby, cituji, „mohla konkurovat nejlepším jezdcům světových šampionátů“, Má zvládat…:

  • Ovládání závodního vozu, včetně porozumění tratím a manévrům.
  • Taktiku provozu, rozhodování ve zlomku sekundy, včetně předjíždění ve smyku, předjíždění křížem a dokonce i některých manévrů, jako je blokování.
  • A má rozumět i tzv. závodní etiketě, tedy sportovnímu chování, včetně vyhýbání se a respektování jízdní dráhy soupeře.

Článek vyšel v časopise Nature a jmenuje se (externí odkaz, nové okno) „Outracing Champion Gran Turismo Drivers with Deep Reinforcement Learning“.

 

Číst 1127 krát