čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Novinky v řadě Philips Fidelio míří do domácího kina

Tři bezdrátové audio systémy kompatibilní s DTS Play-Fi představila společnost Philips TV & Sound. Jde o zvukovou lištu, subwoofer a nejen satelitní reprosystém. Krátce jsem se o ní zmínil při nedávném uvedení letošní kolekce, nyní se objevilo upřesnění. Foto: TP Vision

Jde opět o systém typu multiroom (co to je) vyrobený z kvalitních materiálů, jako je dřevo, hliník nebo tzv. udržitelná kůže značky Muirhead, kterou najdete i u některých televizorů. Klade si za cíl nabídnout snadné ovládání i vzájemné propojení a také prý neméně jednoduché připojení další komponent přes zmiňovaný systém DTS Play-Fi.

Konkrétně jde o zvukovou lištu Philips Fidelio B1 (FB1), subwoofer Philips Fidelio W1 (FW1) a samostatné repro Philips Fidelio S1 (FS1). Ten má kupodivu zabudována LED světla, která má jít synchronizovat s osvětlením pozadí televizorů Philips (Ambilight) a rozšířit tak světelný efekt do celé místnosti.

ČTĚTE TAKÉ: Philips TV & Sound představil novinky pro letošní rok

Novinky by podle zaslané tiskové zprávy měly automaticky poznat, kdy se jednotlivá zařízení vzájemně propojí, ať už se jedná o zvukovou lištu a subwoofer, nebo nastavení satelitu FS1 jako zadního kanálu či párování dvou reprosystému FS1 jako stereo.

 

Philips FB1.

 

Philips FB1 je „soundbar“ typu 7.1.2, který pracuje s celkem 15měniči, zesilovač má výkon 310 W (RMS) a jednotlivé jeho sekce (levá, centr a pravá) jsou kvůli minimalizaci přeslechů uzavřeny v samostatných buňkách. Každý z kanálů navíc disponuje dvojicí středotónových reproduktorů umístěných po obou stranách výškového reproduktoru. Navíc jsou zde ještě dva boční měniče, jeden na každém konci zvukové lišty a nechybí ani nahoru vyzařující výškové repro pro Dolby Atmos umístěné po obou stranách skříně se dvěma přídavnými basovými reproduktory. Celek pak kryje akusticky transparentní kovová mřížka a design má doplňovat vyšší řady televizorů Philips.

 

 

Philips FS1.

Reprosystém Fidelio S1 (foto i v úvodu) se světlem LED je tvořen kombinací kůže Muirhead a kovu. Je třípásmový a lze ho využít jednak jako samostatnou jednotku, jednak jako jeden ze stereo páru nebo jako přední/zadní satelit v audio systému typu 7.1.4 společně s FB1 a subwooferem FW1. Skládá se z výškového reproduktoru s předním vyzařováním, středotónové jednotky vyzařující  směrem vzhůru a basového reproduktoru směřujícího dolů. Ten je umístěn ve vlastní části skříně a má ještě dva pasivní zářiče. Výkonnostně dává 60 W (RMS).

 

 

Philips FW1.

Opět bezdrátový subwoofer Philips FW1 pracuje s basovým reproduktorem o průměru 20,3 cm (8") směřujícím dolů, který je po stranách doplněn dvěma pasivními zářiči umístěnými „zády k sobě“. Zabudován je zesilovač o výkonu 200 W (RMS), design kombinuje kůži Muirhead a dřevo, horní desku tvoří broušený hliník.

 

Číst 1940 krát Naposledy změněno neděle, 13 únor 2022 19:22

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.