pátek 29 březen 2024
Text Size

Evolveo EasyPhone FP: véčko nejen pro seniory s výbornou výbavou

Tlačítkový telefon pro ty méně zdatné „mobilisty“ má vynikat zejména rozšířenými bezpečnostními funkcemi. Dokáže prý ale také získat polohu z jiného telefonu. Foto: Evolveo

Klasický vyklápěcí telefon, nebo-li „véčko“, Evolveo EasyPhone FP má zabudovánu obvyklou dvojici displejů. Ten hlavní barevný je s úhlopříčkou 7,1 cm (2,8"), druhý (typ nebyl oznámen) má být stále zapnutý a poskytovat dodatečné informace, typu čas a stav baterie (Li-Ion), která má kapacitu 1.000 mAh. Mezi další funkce patří fotoaparát (3,0 Mpix), rádio VKV/FM, mechanika typu MicroSD pro rozšíření paměti a svítilna fungující i při vypnutém mobilu. Znaky na displeji mají být rozměrné stejně, jako tlačítka. Telefon má jemně profilovaný povrch, který má usnadnit držení, resp. zabraňovat vyklouznutí z ruky.

ČTĚTE TAKÉ: Průzkum společnosti Kasperski – jak se cítit méně osaměle a jak si na internetu zajistit vyšší stupeň bezpečí

EasyPhone FP je ke koupi ve dvou barvách (černá a červená) za 1.490 Kč a v ceně dostanete i dobíjecí dok. Pracuje s microSIM a pro telefonování je možno nastavit deset (jinde bylo udáno osm) rychlých předvoleb a využít jde i doplňkové fotokontakty.

Vedle obvyklého tlačítka SOS, které automaticky po stisknutí volá na zadaná telefonní čísla a odešle i nouzovou zprávu s informací o poloze, je tu i „SOS – senzor pádu“. Ten pokud vyhodnotí, že k němu opravdu došlo, začne opět vytáčet předvolená čísla a zasílat SMS. Funkci by mělo jít v případě omylu, podle výrobce, „jednoduše deaktivovat“.

K určení polohy se využívá všech dostupných možností, tedy jak klasické GPS, tak mobilní sítě a sítí Wi-Fi. Výrobce udává, že pokud jsou v dosahu dostupné alespoň dvě Wi-Fi, je Evolveo schopno určit přesnou polohu i v budově.

Rozměry EasyPhone FP v zavřeném stavu jsou 58 x 120 x 14 mm (švh), hmotnost 90 g. V ceně dostanete i sluchátka (konektor typu jack) a nabíječku.

 

Číst 917 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.