pátek 29 březen 2024
Text Size

Vyspělé pečící trouby Whirlpool ve střední třídě. A chystají se další…

Novinky jsou navrženy v designu zvaném Absolute (výrobce ho označuje jako futuristický), oba zatím uvedené modely mají teplotní sondu a možnost využít automatické recepty. Poprvé se pak ve střední třídě ocitá známá technologie 6. smyslu. Foto: Whirlpool

Design „Absolute“ má nabídnout nadčasový design, barevná provedení (zde dvě, snímky pro srovnání na konci článku) a intuitivní ovládání. A také technologie a funkce z vyšších tříd, přičemž stále ještě jsme ve třídě střední. Uvedený Whirlpool AKZ9 9480 v provedení nerez nebo tzv. černé sklo přijde na 15.190 Kč.

K TÉMATU:

Charakteristickým prvkem řady Absolute je otočný volič umístěný uprostřed ovládacího panelu. Po stranách má dvojici černobílých displejů, ovládání probíhá ve stylu „otoč a potvrď“.

Dále tu máme technologie 6. smyslu s automatickými recepty, které jsou rozděleny do šesti potravinových kategorií. Stačí si vybrat piktogram a trouba se postará o vše ostatní, včetně správné techniky ohřevu. Navíc vám má i doporučit, na kterou úroveň v troubě máte připravovaný pokrm uložit.

Whirlpool nezapomněl ani na úsporné funkce díky nimž není třeba předehřívat troubu. Úspora energie prý… „může být podle typu a množství pokrmů až 20 %, úspora času až 25 %.“ Má jít také najednou připravit třeba tříchodový oběd s využitím několika plechů tak, aby se nepromísily chutě a vůně. Ovládání by mělo být snadné i v tomto okamžiku a výrobce uvádí, cituji, že vás… „trouba sama povede“.

Obě novinky mají jednobodovou teplotní sondu a k čistění se využívá pyrolýza.

Whirlpool AKZ9 9480 – dostupné programy a funkce.

Whirlpool AKZ9 9480 NB (15.190 Kč) v klasické šířce 60 cm a s teleskopickými výsuvy má vnitřní objem 73 l, teplotní sondu a úsporné pečení bez předehřívání. Je tu i automatické pyrolytické čištění, tlumený chod dvířek a čtyři programy rozšířené o další funkce (foto výše). Troubu můžete rovněž zakoupit, pod označením Whirlpool AKZ9 9480 IX, v provedení nerez/černé sklo. Cena je stejná, příslušenství také (rošt, odkapávací plech, tedy hluboký plech, a plech na pečení).

Nové trouby s designem Absolute můžete doplnit o podobně provedené odsavače par, mikrovlnné trouby a varné desky.

 

 

 

Číst 901 krát Naposledy změněno středa, 13 červenec 2022 04:38

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.