pátek 29 březen 2024
Text Size

Technologie proti padělání fotografií v Sony Alpha 7 IV

Společnost ohlásila, že tzv. odemyká technologii proti padělání snímků přímo ve fotoaparátu, kde bude dostupná pro firemní uživatele. Pracuje s digitálním podpisem a kryptografií. Foto: Sony

Vzhledem k častým problémům s neoprávněnými úpravami a zneužitím dat digitálních fotografií vyvinula společnost Sony technologii bránící padělání založenou na standardní kryptografii. Pokud aktivujete režim podepisování (tzv. Signing Mode) ve fotoaparátu Sony, což je momentálně pouze Alpha 7 IV (počítá se i s dalšími), procesor snímky ihned po pořízení podepíše a následně bude jakákoli úprava zrušena. Manipulaci se snímkem pak odhalí tzv. certifikační server.

ČTĚTE TAKÉ: Řada fotoaparátů Canon EOS R přichází i ve formátu APS-C

Nový režim podepisování chránící proti padělání je použitelný například pro pasy a doklady totožnosti, pro média, v lékařství či v oblasti vymáhání práva a v pojišťovnictví. Po získání licence od společnosti Sony bude novinka k dispozici pro firemní uživatele.

 

Číst 1150 krát Naposledy změněno pátek, 05 srpen 2022 09:27

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.