úterý 16 duben 2024
Text Size

Acer Green Day: mj. 100 % obnovitelné energie do roku 2035, omezení plastů i snížení oxidu uhličitého při přepravě

Společnost Acer se v rámci své aktivity za udržitelný svět rozhodla vyzvat další partnery a dodavatele, aby se připojili k její misi Earthion a posílili pozitivní dopady na životní prostředí a šetřili cenné zdroje přechodem na tzv. oběhové hospodářství. Foto: Acer

Acer začal zavádět postupy udržitelného rozvoje před více než deseti lety. Roku 2008 spustil dodavatelský řetězec CDP pro podávání zpráv o emisích oxidu uhličitého, v roce 2011 začal výrazně zvyšovat podíl recyklovaných materiálů a v roce 2017 firma zahájila projekt Humanity. Jeho cílem bylo sjednotit zaměstnance po celém světě a vštípit ekologickou filozofii do firemní kultury. Zapojilo se jich více než 70 %!

K TÉMATU:

V rámci boje proti dopadu výrobních procesů na životní prostředí společnost navázala intenzivnější spolupráci s partnery Compal a Quanta s cílem zlepšit jejich systémy nakládání s odpady. Půjde o vytvoření zodpovědnějších výrobních a logistických procesů, omezení používání plastových sáčků, začlenění změn do výrobního systému dodavatelů a například také o snížení množství nerecyklovatelného odpadu. Příkladem může být odstranění přebytečné bezpečnostní pásky při balení palet (v roce 2023 by se jí mělo ušetřit asi 5.500 km) či vytvoření systému evidence emisí uhlíku vznikajících při přepravě. Nákladní doprava a logistika se totiž na celosvětových emisích skleníkových plynů podílí téměř 10% (zdroj: MIT Climate Portal, „Freight Transportation“, 4. září 2020).

 

Acer Veriton Vero AIO (2022).

V rámci iniciativy Earthion byla také v roce 2021 uvedena řada ekologických zařízení Acer Vero. Nejnovějším přírůstkem do této skupiny, která zahrnuje notebooky, stolní počítače, monitory, projektory i příslušenství, je Acer Chromebook Vero 514.

K TÉMATU: Úspora energie (rozcestník): nové štítky EU, tipy na mimořádně povedené výrobky

 

 

Číst 926 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 09:27

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.