čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Třikrát Motorola Edge s vlastní vůní a sójovým inkoustem. Jsou tu Edge 30 Neo, Edge 30 Fusion a Edge 30 Ultra

Nové mobily mají, podle výrobce, společnosti Lenovo, kombinovat… „nejnovější technologie s výjimečným designem a zážitky, které potěší naše smysly“. Foto: Lenovo

Poprvé v branži výrobce překvapuje, cituji, „…spotřebitele novým smyslovým zážitkem: charakteristickou vůní Motorola, která bude součástí balení všech nových zařízení Motorola Edge“. Vedle toho se hovoří i o „řadě opatření od udržitelných obalů a designu výrobků až po snížení emisí CO2“. Společnost Motorola se rovněž zavázala používat nejpozději od fiskálního roku 2025/2026 v obalech telefonů na 60 % recyklovaných materiálů a o 50 % méně jednorázových plastů. Zmiňované novinky už ale nyní mají krabice bez plastů opatřené potiskem z přírodního sójového inkoustu.

ČTĚTE TAKÉ:

 

Motorola Edge 30 Neo (9.999 Kč) využívá platformu Snapdragon 695 5G a je prvním mobilem, který přichází v barvách vybraných ve spolupráci se společností Pantone. Ať si zvolíte Very Peri, Aqua Foam, Black Onyx, nebo Ice Palace telefon má vždy obsahovat „jemnou intarzii na zadní straně zařízení“. Hlavní snímač fotoaparátu má 64 Mpix a optickou stabilizaci, rychlonabíjení je možné s až 68W. Displej typu OLED má úhlopříčku 16 cm (6,28"), max. 120 Hz a jsou tu i dva reproduktory s podporou Dolby Atmos.

 

Motorola Edge 30 Fusion (14.999 Kč) už má leštěný a pískovaný hliníkový rám a je postavena na platformě Snapdragon 888+ 5G. Senzor fotoaparátu má velikost 50 Mpix, optickou stabilizaci obrazu a nahrávání videa buď v HDR10 nebo v rozlišení Ultra HD (8K). Díky rychlonabíjení s až 68W má k celodennímu provozu postačovat 10 minut. Displej typu OLED má úhlopříčku 16,6 cm (6,55") s až 144 Hz, opět je tu 2x repro a Dolby Atmos.

 

Vlajková Motorola Edge 30 Ultra (21.999 Kč, foto i v úvodu) je postavena na sadě Snapdragon 8+ Gen 1, paměť RAM má 12 GB, flash paměť 256 GB a fotoaparát používá senzor s rozlišením 200 Mpix s optickou stabilizací. Nahrávání videa je možné až v rozlišení 8K, podporováno je HDR10 a HDR10+ (ve 4K) a v režimu na výšku lze nastavit ohniskové vzdálenosti mezi širokoúhlým (35 mm) a standardním (50 mm) snímáním. OLED displej pracuje s až 144 Hz, úhlopříčka dělá 16,9 cm (6,67") a okraje jsou téměř bez rámečků. Displej je zaoblený a sklo má povrchovou úpravu odolnou vůči otiskům prstů. Rychlonabíjení s až 125 W má během sedmi minut poskytnout energii na celý den práce. Nechybí bezdrátové nabíjení s až 50W a můžete dokonce pomoci dobít akumulátor na jiném mobilu přes bezdrátové sdílení energie s 10W. K dispozici je rovněž nejpropracovanější bezdrátové propojení současnosti, Wi-Fi 6e.

K dispozici má být pro všechny uvedené mobily aplikace ReadyFor PC dovolující spolupráci s počítačem s Windows, například přesouvání a kopírování souborů a hraní na velké obrazovce monitoru (nutné připojení přes kabel nebo bezdrátově).

 

Číst 1342 krát Naposledy změněno neděle, 11 září 2022 23:16

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.