čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Philips Ambilight zcela jinak. Je tu BenQ ScreenBar Halo

AKTUALIZOVÁNO: Osvětlení k monitoru, které vidíte na snímku uvedla společnost BenQ a zaplatíte za něj 4.190 Kč, resp. 169 €. K problému přistupuje jinak než značka Philips. Foto: BenQ

 

AKTUALIZOVÁNO, 3.1.2023: test zařízení najdete zde...

 

Design novinky využívá patentovaný upevňovací klip, kterým lze, podle výrobce, cituji… „…osvětlení přidělat k jakémukoli monitoru, včetně zakřivených, a to bez nutnosti použití šroubů nebo lepení“.

K TÉMATU:

BenQ ScreenBar Halo má nabídnout funkci předního i zadního osvětlení, které lze zapínat a vypínat přes bezdrátový dálkový ovladač. A také nastavovat v různých úrovních jasu a barevné teploty.

Přední světlo má zajistit osvícení na ploše stolu, zabránit odrazu od obrazovky a snížit účinky, resp. nebezpečný vliv blikání a modrého světelného spektra. Integrovaný senzor automaticky upravuje světelný tok podle hladiny okolí.

Osvětlení pozadí monitoru je osazeno difuzorem, který má rovnoměrně rozptylovat světlo na stěnu à la Philips Ambilight známý z televizorů.

 

 

Číst 698 krát Naposledy změněno úterý, 03 leden 2023 12:52

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.