Vytisknout tuto stránku

Evropský výrobce pamětí GoodRam přichází do Česka a na Slovensko

Wilk Elektronik SA, polský výrobce disků SSD, pamětí RAM, karet SD a flash pamětí pod značkami GoodRam a IRDM u nás zřídil lokální zastoupení pro Česko a Slovensko. Foto: GoodRam

Výrobce se po nedávném zahájení rozšíření zázemí továrny (5 mil. USD) umístěné nedaleko českých hranic ve Slezsku, chystá na výrobu nové generace pevných disků s PCIe, gen. 5 a RAM typu DDR5. K tomu by měl přistoupit v příštím roce.

ČTĚTE TAKÉ:

Rozšiřovaná část firmy (dokončení letos) bude mít sklad a novou výrobní halu. Plocha podniku se tak rozšíří ze současných 3.000 m2 o dalších 1.140 m2, ve skladovací a logistické části, a o 1.200 m2 ve výrobní části.

Společnost na letošním veletrhu IFA představila paměťové moduly s osvětlením LED v generaci DDR5, dále moduly DDR4 RGB s bílým chladičem a koncept nového disku SSD zvaného IRDM Ultimate s vysokorychlostním rozhraním PCIegen.5. Oznámené rychlosti sekvenčního čtení i zápisu mají vystoupat až k 10 GB/s, kapacity jsou 1 TB až 4 TB.

Wilk Elektronik SA, podle vlastního prohlášení jediný výrobce operačních pamětí v Evropě, exportuje 67 % svých produktů. V Polsku má být pět čtvrtletí po sobě nejprodávanější značkou RAM a také nejprodávanější značkou v kategorii disků SSD (firemní data).

 

Číst 778 krát Naposledy změněno pondělí, 24 duben 2023 08:08