pátek 26 duben 2024
Text Size

Evropský výrobce pamětí GoodRam přichází do Česka a na Slovensko

Wilk Elektronik SA, polský výrobce disků SSD, pamětí RAM, karet SD a flash pamětí pod značkami GoodRam a IRDM u nás zřídil lokální zastoupení pro Česko a Slovensko. Foto: GoodRam

Výrobce se po nedávném zahájení rozšíření zázemí továrny (5 mil. USD) umístěné nedaleko českých hranic ve Slezsku, chystá na výrobu nové generace pevných disků s PCIe, gen. 5 a RAM typu DDR5. K tomu by měl přistoupit v příštím roce.

ČTĚTE TAKÉ:

Rozšiřovaná část firmy (dokončení letos) bude mít sklad a novou výrobní halu. Plocha podniku se tak rozšíří ze současných 3.000 m2 o dalších 1.140 m2, ve skladovací a logistické části, a o 1.200 m2 ve výrobní části.

Společnost na letošním veletrhu IFA představila paměťové moduly s osvětlením LED v generaci DDR5, dále moduly DDR4 RGB s bílým chladičem a koncept nového disku SSD zvaného IRDM Ultimate s vysokorychlostním rozhraním PCIegen.5. Oznámené rychlosti sekvenčního čtení i zápisu mají vystoupat až k 10 GB/s, kapacity jsou 1 TB až 4 TB.

Wilk Elektronik SA, podle vlastního prohlášení jediný výrobce operačních pamětí v Evropě, exportuje 67 % svých produktů. V Polsku má být pět čtvrtletí po sobě nejprodávanější značkou RAM a také nejprodávanější značkou v kategorii disků SSD (firemní data).

 

Číst 762 krát Naposledy změněno pondělí, 24 duben 2023 08:08

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.