čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Aplikace Radia.cz míří, přes Android Auto a Apple Carplay, do automobilů

Nová aktualizace zmiňované aplikace dovoluje poslech přes internet v patřičně vybaveném automobilu. Je pochopitelně třeba splnit pár podmínek. Foto: RadiaCZ

Zřejmě první českou aplikací přes kterou si ve svém autě pustíte nejrůznější rozhlasové stanice vysílající na internetu, je Radia.cz. Aktualizace navíc dovoluje zapnout i tzv. poslech v HD zajišťující, podle tiskové zprávy, poslech, cituji, ve… „vyšší kvalitě než při poslechu z autorádia“. Nutností je mobilní datové připojení s minimálním systémem 3G a kompatibilita vašeho vozu se systémy Android Auto nebo Apple Carplay. Jedno z toho pochopitelně musí podporovat i váš mobilní telefon.

K TÉMATU: Nebezpečí jménem autoelektronika aneb Co všechno lze „heknout“ v autě

Podle zaslaných informací se pracuje s formátem AAC, aplikaci lze přidat mezi tzv. widgety, poslouchat přes Chromecast či Airplay a využít lze i funkce zvané „Večerka“, která má po čase sama vypnout poslech. Nejnověji si pak můžete, podle Jakuba Šmejkala, projektového managera společnosti RádiaCZ, „…přidat do seznamu rádií i stream vašeho oblíbeného rádia, které není v naší nabídce.“

Společnost RadiaCZ je součástí mediální skupiny Media Bohemia, aplikace Radia.cz dnes – podle výrobce – nabízí sto různých rádií.

Číst 1565 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.