Vytisknout tuto stránku

Gorenje DNE83: nová generace kondenzačních sušiček prádla prý à la matka příroda

Kondenzační sušičky prádla s tepelným čerpadlem a patentovanou technologií mají napodobovat sušení na čerstvém vzduchu uprostřed přírody. Jako příklad tu máme model v nejvyšší energetické třídě za šestnáct tisíc. Foto: Gorenje

U novinek například najdete přídavný senzor teploty prý dovolující sušení všech druhů prádla, včetně jemných tkanin a vlny, je tu také rychlý 89minutový program, který by měl zajistit jednak suché a měkké oblečení pro miminka, jednak osvěžení už suchého prádla. Vše je zaměřeno na to, aby se sušení co nejvíce podobalo sušení přirozenému, a to bez rizika poškození barev.

K TÉMATU:

Gorenje využívá patentovaného systému s obousměrným foukáním vzduchu, které má zajistit rovnoměrnější a méně zmačkané vysušení velkých kusů prádla. Zajímavý je i speciální program pro ložní prádlo „…zajišťující zamotání kusů do sebe“.

Ovládání Gorenje DNE83/BGLNCZ. Rozměrnější snímek na redakčním Twitteru.

Sušičky pohání invertorový motor, hluk mají pohlcovat i speciálně upravené boční stěny a hladká dvířka jsou bez viditelných šroubů s otevíráním až do 180°. Výrobce rovněž zdůrazňuje snadné čistění filtrů a hadici napojitelnou na vodovodní systém, čímž prý zcela odpadne nutnost vyprazdňovat nádobu na kondenzát. Některé modely pak mají i vnitřní osvětlení bubnu a jdou postavit na pračku.

Například Gorenje DNE83/BGLNCZ má kapacitu 1 až 8 kg prádla a pracuje v nejúspornější třídě. Zaplatíte za ni 15.990 Kč.

Číst 797 krát Naposledy změněno pátek, 27 leden 2023 13:00