čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Gorenje DNE83: nová generace kondenzačních sušiček prádla prý à la matka příroda

Kondenzační sušičky prádla s tepelným čerpadlem a patentovanou technologií mají napodobovat sušení na čerstvém vzduchu uprostřed přírody. Jako příklad tu máme model v nejvyšší energetické třídě za šestnáct tisíc. Foto: Gorenje

U novinek například najdete přídavný senzor teploty prý dovolující sušení všech druhů prádla, včetně jemných tkanin a vlny, je tu také rychlý 89minutový program, který by měl zajistit jednak suché a měkké oblečení pro miminka, jednak osvěžení už suchého prádla. Vše je zaměřeno na to, aby se sušení co nejvíce podobalo sušení přirozenému, a to bez rizika poškození barev.

K TÉMATU:

Gorenje využívá patentovaného systému s obousměrným foukáním vzduchu, které má zajistit rovnoměrnější a méně zmačkané vysušení velkých kusů prádla. Zajímavý je i speciální program pro ložní prádlo „…zajišťující zamotání kusů do sebe“.

Ovládání Gorenje DNE83/BGLNCZ. Rozměrnější snímek na redakčním Twitteru.

Sušičky pohání invertorový motor, hluk mají pohlcovat i speciálně upravené boční stěny a hladká dvířka jsou bez viditelných šroubů s otevíráním až do 180°. Výrobce rovněž zdůrazňuje snadné čistění filtrů a hadici napojitelnou na vodovodní systém, čímž prý zcela odpadne nutnost vyprazdňovat nádobu na kondenzát. Některé modely pak mají i vnitřní osvětlení bubnu a jdou postavit na pračku.

Například Gorenje DNE83/BGLNCZ má kapacitu 1 až 8 kg prádla a pracuje v nejúspornější třídě. Zaplatíte za ni 15.990 Kč.

Číst 776 krát Naposledy změněno pátek, 27 leden 2023 13:00

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.