čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Mora: varné desky a sporáky v energetické třídě A, myčka povolena

Zcela nová generace sporáků o šířce 60 cm je vybavena dvěma typy varných desek a elektrickými multifunkčními troubami s objemem zvětšeným na 71 litrů. Foto: Mora

K dispozici je přes deset funkcí, jako například pečení s párou (dva programy, pouze 2 dcl vody, pulsní ohřev), příprava pizzy, horkovzdušné smažení bez tuku à la fritéza nebo pečení zmrazených jídel a rozpékání bez předehřívání trouby. Je tu také plynulé nastavení teploty s přesností na jeden stupeň (50 až 275 °C) a předehřívání jako takové patří k nejrychlejším na trhu. K dosažení 200 ˚C tak stačí méně než 5 minut.

K TÉMATU:

Vnitřní prostor trouby má opět klenutý strop ve stylu tradiční kamenné pece, nová je však konstrukce a umístění topných těles se zvýšeným výkonem a také rozložení ventilačních otvorů. Samozřejmostí je horní i spodní ohřev, kruhové topné těleso s ventilátorem a grilovací těleso. Potěší rovněž teleskopické rošty, které se vysunují i s pokrmem.

Mora K8668BW6.

Sporáky (nerez, šedá nebo bílá) jsou buď vybaveny sklokeramickými deskami (rychlé zóny a také dvojité zóny) nebo plynovými deskami s dvojdílnou litinovou mřížkou, kterou můžete dát do myčky stejně, jako krytky hořáků.

Pro příklad se podívejme na elektrický sporák Mora C8668BX6 (12.990 Kč) se sklokeramickou varnou deskou, která má čtyři rychlé zóny (Hi-Light) a jednu zónu dvojitou. Je tu také ukazatel zbytkového tepla, zatíženost jde do až 100 kg.

Multifunkční elektrická trouba s jedenácti funkcemi má tiché zavírání dvířek a ve spodní části je úložná zásuvka pro příslušenství v podobě roštu, mělkého plechu a pekáče XXL o objemu 8 l. O údržbu vnitřního prostoru se stará funkce Eco Clean nevyžadující chemické prostředky, k dispozici je také minutka s hodinami.

Mora C8668BX6.
Číst 658 krát Naposledy změněno úterý, 21 únor 2023 17:05

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.