čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Sage Food Cycler SWR550 GRY: domácí kompostér pro skoro každý bio odpad, včetně masa

Chcete lépe zužitkovat váš domovní biologický odpad? Australská společnost Sage/Catler uvedla zařízení, které vám v tomto směru pomůže dokonce více, než kompostér venkovní. Foto: Sage

The Food Cycler (12.490 Kč) zpracuje různorodý odpad z potravin a také redukuje jeho objem, a to až o 80 %. Cyklus práce zahrnuje sušení, mletí případně i chlazení (z 2 l vzniká zhruba 0,34 l substrátu) a výsledek můžete dále použít jako hnojivo nebo ho snadněji likvidovat. V podstatě si poradí, v rámci jednoho cyklu, což je zpravidla 4 až 6 hodin, téměř s jakýmkoliv potravinovým odpadem, včetně např. masa, vaječných skořápek, rybích kostí nebo třeba měkkýšů,. Ve vzduchotěsné nádobě je pak možné substrát skladovat po dobu až 1 roku.

ČTĚTE TAKÉ:

Provoz kompostéru má být velmi tichý a s nízkou spotřebou energie. Zápach eliminují dva uhlíkové filtry a celý systém řídí zabudované senzory. Food Cycler nevyžaduje přívod vody nebo nějaké zapojování přívodu vzduchu. Spotřeba energie je udávána na 0,8 kWh/cyklus, příkon je 500 W a rozměry 280 x 360 x 320 mm. Vyjímatelný kbelík na skladování odpadu je vhodný do myčky nádobí.

Jako organický odpad nevhodný pro zpracování, výrobce označuje například tvrdé kosti (hovězí, jehněčí, vepřové), sladkosti, žvýkačky, olej z vaření, tuky, tvrdé pecky, ořechy a jiné tvrdé skořápkové plody a také tvrdé ovoce, například slupku z ananasu.

 

Číst 916 krát Naposledy změněno pátek, 03 březen 2023 08:34

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.