čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Mora opět obmněňuje: nové myčky mají nízké ceny a zajímavé funkce

Po nedávném uvedení vestavných trub a sporáků je tu také další generace výkonných a úsporných vestavných myček o šířce 60 cm. Foto: Gorenje

Jde o myčky plně integrované a myčky s dotykovým panelem. Nejvybavenější modely mají kapacitu 16 sad nádobí, tři koše a tři ostřikovací ramena, přičemž střední koš (viz foto) jde hladce zvyšovat či snižovat. Poháněny jsou invertorovým motorem (udávaná hlučnost při základním mycím programu 42 dBA) a o probíhajícím mytí uživatele informuje obvyklý světelný paprsek, přičemž konec oznámí i akustický signál. Vybrané myčky mají mechanismus dovolující posouvání předního krytu kvůli instalaci bez úpravy soklu, k dispozici je i tzv. anti-sifón (instalace ve výši pasu) a myčky jdou také vsadit do kuchyní Method od Ikei. U modelů se dvěma koši jde schránka na příbory (viz foto) rozdělit na dvě části, a když je příborů méně, lze využít jen jednu.

ČTĚTE TAKÉ: Mora – varné desky a sporáky v energetické třídě A, myčka povolena

Jako příklad z nové řady uveďme vyspělou myčku Mora IM 6687 (13.990 Kč), kterou vidíte i na snímcích. Umístíte do ní až 170 kusů talířů, příborů, náčiní, skleniček, šálků, podšálků, mis a dokonce i včetně menšího hrnce; zmiňovaných 16 sad nádobí, spotřeba 9,6 l vody. Pokud byste potřebovali hrnce velké a větší můžete využít sklopné držáky talířů v přepracovaném a nyní i ve vyšším spodním koši.

K dispozici je osm programů mezi nimiž najdete úsporné Auto se senzorovou technologií a také nový rychlý 20minutový program pracující při 35 °C. Vše doplňují speciální funkce, jako „Rychlé mytí“ (zkrácení programu z hodiny na 15 min.) nebo „Sušení plus“ se závěrečným „dojetím“ při otevřených dvířkách. Mnohé potěší i program „Extra hygiena“ pracující v kombinaci s intenzivním mytí při teplotě 75 °C. K dispozici je také samočisticí program a oplachovací systém pro filtr.

Číst 509 krát Naposledy změněno středa, 19 duben 2023 20:59

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.