Vytisknout tuto stránku

Mora opět obmněňuje: nové myčky mají nízké ceny a zajímavé funkce

Po nedávném uvedení vestavných trub a sporáků je tu také další generace výkonných a úsporných vestavných myček o šířce 60 cm. Foto: Gorenje

Jde o myčky plně integrované a myčky s dotykovým panelem. Nejvybavenější modely mají kapacitu 16 sad nádobí, tři koše a tři ostřikovací ramena, přičemž střední koš (viz foto) jde hladce zvyšovat či snižovat. Poháněny jsou invertorovým motorem (udávaná hlučnost při základním mycím programu 42 dBA) a o probíhajícím mytí uživatele informuje obvyklý světelný paprsek, přičemž konec oznámí i akustický signál. Vybrané myčky mají mechanismus dovolující posouvání předního krytu kvůli instalaci bez úpravy soklu, k dispozici je i tzv. anti-sifón (instalace ve výši pasu) a myčky jdou také vsadit do kuchyní Method od Ikei. U modelů se dvěma koši jde schránka na příbory (viz foto) rozdělit na dvě části, a když je příborů méně, lze využít jen jednu.

ČTĚTE TAKÉ: Mora – varné desky a sporáky v energetické třídě A, myčka povolena

Jako příklad z nové řady uveďme vyspělou myčku Mora IM 6687 (13.990 Kč), kterou vidíte i na snímcích. Umístíte do ní až 170 kusů talířů, příborů, náčiní, skleniček, šálků, podšálků, mis a dokonce i včetně menšího hrnce; zmiňovaných 16 sad nádobí, spotřeba 9,6 l vody. Pokud byste potřebovali hrnce velké a větší můžete využít sklopné držáky talířů v přepracovaném a nyní i ve vyšším spodním koši.

K dispozici je osm programů mezi nimiž najdete úsporné Auto se senzorovou technologií a také nový rychlý 20minutový program pracující při 35 °C. Vše doplňují speciální funkce, jako „Rychlé mytí“ (zkrácení programu z hodiny na 15 min.) nebo „Sušení plus“ se závěrečným „dojetím“ při otevřených dvířkách. Mnohé potěší i program „Extra hygiena“ pracující v kombinaci s intenzivním mytí při teplotě 75 °C. K dispozici je také samočisticí program a oplachovací systém pro filtr.

Číst 562 krát Naposledy změněno středa, 19 duben 2023 20:59