pátek 19 duben 2024
Text Size

Strong uvedl novinky pro elektrickou síť. Přenos dat zvládají rychlostí až 600 Mb/s

Nové modely jako Powerline Wi-Fi 600, nebo Powerline 600, tedy bez Wi-Fi, jsou poplatné normě Powerline HomePlug AV, v případě Wi-Fi pak jde o Wi-Fi 4 (co je to) pracující na 2,4 GHz. Foto: Strong

Základní sada Powerline Wi-Fi 600 obsahuje jeden adaptér Powerline 600 a jeden Powerline Wi-Fi 600, což dovoluje nejen připojit běžná zařízení kabelem, ale také vytvořit přípojný bod Wi-Fi (hotspot) s rychlostí až 300 Mb/s za pomoci stávající elektroinstalace vaší domácnosti, a to bez jakýchkoli změn. Instalace navíc, podle výrobce, nevyžaduje žádné zkušenosti a je snadná.

ČTĚTE TAKÉ:

Důležité jsou také informace o zabezpečení, a to zejména v souvislosti s Wi-Fi. Tady se využívá 128bitové šifrování AES a sáhnout pak můžete po WPA nebo vyspělejší WPA2. K dispozici jsou rovněž tlačítka Connect & Secure a WPS pro zabezpečení spojení, resp. snadné připojení.

V každém adaptéru je průchozí napájecí zásuvka, dvě rozhraní RJ-45 Ethernet (LAN) a v případě zabudované Wi-Fi i dvě všesměrové a nastavitelné antény (3dBi).

Novinky můžete zakoupit v několika podobách, resp. sadách, ať s Wi-Fi nebo i bez ní. Příkladem může být Strong Powerline WF 600 Duo za 1.399 Kč (s Wi-Fi).

 

Číst 776 krát Naposledy změněno čtvrtek, 04 květen 2023 11:53

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.