pondělí 29 duben 2024
Text Size

Mobilní reprosystém Sony HT-AX7: odělitelné zadní reproduktory, recyklované materiály

Od příštího měsíce očekávejte, za asi 13.990 Kč (Slovensko 550 €), kompaktní audio systém navržený pro kino a také pro… „…přenášení z místnosti do místnosti a pro cesty kamkoli“. Foto: Sony

Novinka s digitálním zesilovačem typu S-Master (výkon a další parametry neoznámeny)  má zabudovánu technologii pro tzv. efekt zvukového pole (vedle něj ještě přednastavené režimy „Noc“ a „Hlasový“) a firemní virtuální audio systém „360 Spatial Sound Mapping“, který Sony využívá například i u zvukových lišt. Ten si klade za cíl vytvářet virtuální reproduktory v okolí poslechového místa tak, aby byl nastolen dojem prostorového zvuku.

ČTĚTE TAKÉ:

Sony HT-AX7 je zaměřen na obsah ze streamovacích služeb a výrobce hovoří o přenosném audiu pro kino. Jak vidíte ze snímků, součástí řešení jsou oddělitelné bezdrátové zadní reproduktory, které je možné buď ponechat na základně nebo je umístit tam, kam chcete. Následně se mají automaticky spárovat s hlavní jednotkou a vy se můžete, na HT-AX7, napojit z prý jakéhokoli zdroje pracujícího přes Bluetooth. Akumulátory mají mít výdrž až 30hodin, za 10 min. by se měly dobít na asi 2,5 hod. hraní, přičemž celkové dobití trvá 4 až 4,5 hodiny v závislosti na jednotce.

Osazení reprosystému: v základně jsou zabudovány dva přední širokopásmové reproduktory a dva pasivní zářiče po stranách. V oddělitelných „zadcích“ je, jak vidíte, jeden širokopásmový reproduktor.

 

Dobíjení, resp. napájení obstarává rozhraní USB-C, základní audio systém má rozměry 306 x 133 x 123 mm; celková hmotnost je 2 kg, přičemž zadní repro mají asi 300 g. Pro zabudované Bluetooth 5.2 je k mání řada profilů (A2DP, AVRCP, HFP, HSP, SPP) a kompatibilita s kodeky AAC i SBC. Systém lze připojit na dvě zařízení současně a také mezi nimi přepínat, přičemž automaticky se páruje to poslední.

Kompletní ovládání je na základní jednotce šikovně umístěno mezi oddělitelné zadní repro.

 

Tělo reprosystému využívá textilní materiál vyrobený ze sta procent z recyklovaných lahví PET a dalších recyklovaných plastů. Obal pak má obsahoval vlastní patentovaný směsný materiál získávaný z bambusu, cukrové třtiny a recyklovaného papíru. Výrobce tvrdí, cituji, že „Tento originální směsný materiál nám umožnil eliminovat používání plastů při výrobě obalů.“

 

Číst 526 krát Naposledy změněno sobota, 08 červenec 2023 10:14

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.