Vytisknout tuto stránku

Nová česká značka Viago: šikovné elektrické skútry i motorky bez řidičáku i s ním

Společnost SWS uvedla na český trh vlastní značku elektroskútrů a elektromotorek. Dojezd mají i přes 100 km a značným plusem má být výměnný akumulátor u řady z nich. Foto: SWS, v úvodu ViaGo Riga.

Značka hodlá stavět, cituji, na „…poměru vlastností, výkonu a pořizovací ceny. ViaGo nekonkuruje velkým motorkám se spalovacími motory, ale nabízí atraktivní styl odpovídající moderní době a trendům elektromobility.“ Všechny modely využívají lithiové akumulátory, které lze ve většině případů vyjmout (všechny modely s výjimkou Venice) a tudíž dobíjet třeba i v bytě nebo v kanceláři. Konstrukce navíc často zahrnuje i prostor pro uložení například nákupu nebo přilby. První značková prodejna má být otevřena v Brně, na příští rok je v plánu další rozšíření.

ČTĚTE TAKÉ:

ViaGo Bologna.

Současná nabídka Viago má devět modelů od výrobků s rychlostním omezením na 25 km/h, které můžete využít bez řidičského průkazu, přes motocykly s prvky italského retro designu, až po „chopper“ či stroje s výkonem 4 kW a dojezdem kolem 100 km.

Přístrjová deska ViaGo Roma.

Výroba probíhá v Asii, sestavení produktů a všechny další související služby, včetně servisního zázemí, zajišťuje SWS vlastními silami s využitím české partnerské sítě. Každý objednaný motocykl je, podle výrobce, „…před dodáním sestaven, zkontrolován a detailně nastaven v odborném servisu…“.

Cenové rozpětí jde od 34.900 do 94.900 Kč, doručení má být po České republice vždy zdarma. Uvedení na trh doprovází předváděcí cesta v jejímž rámci si můžete některé modely i vyzkoušet.

Poznámka autora: klasické skútry na cestu do práce tak, jak si je řada z nás představuje, tj. s krytem na přední nohy, které zabraňují znečištění kalhot, sukní a nohou jsou tu dva – Bologna (od 64.990 Kč, externí odkaz, nové okno) a Roma (89.990 Kč, externí odkaz, nové okno). Právě ta vypadá jako podle mého gusta (a samozřejmě chopper Eagle) i s max. rychlostí 80 km/hod. a dojezdem 100 km. A příjemná je také rekuperace, výměnný akumulátor a dobití za 5 hodin.

ViaGo Falcon.
Číst 818 krát Naposledy změněno čtvrtek, 24 srpen 2023 05:32