neděle 28 duben 2024
Text Size

Nová česká značka Viago: šikovné elektrické skútry i motorky bez řidičáku i s ním

Společnost SWS uvedla na český trh vlastní značku elektroskútrů a elektromotorek. Dojezd mají i přes 100 km a značným plusem má být výměnný akumulátor u řady z nich. Foto: SWS, v úvodu ViaGo Riga.

Značka hodlá stavět, cituji, na „…poměru vlastností, výkonu a pořizovací ceny. ViaGo nekonkuruje velkým motorkám se spalovacími motory, ale nabízí atraktivní styl odpovídající moderní době a trendům elektromobility.“ Všechny modely využívají lithiové akumulátory, které lze ve většině případů vyjmout (všechny modely s výjimkou Venice) a tudíž dobíjet třeba i v bytě nebo v kanceláři. Konstrukce navíc často zahrnuje i prostor pro uložení například nákupu nebo přilby. První značková prodejna má být otevřena v Brně, na příští rok je v plánu další rozšíření.

ČTĚTE TAKÉ:

ViaGo Bologna.

Současná nabídka Viago má devět modelů od výrobků s rychlostním omezením na 25 km/h, které můžete využít bez řidičského průkazu, přes motocykly s prvky italského retro designu, až po „chopper“ či stroje s výkonem 4 kW a dojezdem kolem 100 km.

Přístrjová deska ViaGo Roma.

Výroba probíhá v Asii, sestavení produktů a všechny další související služby, včetně servisního zázemí, zajišťuje SWS vlastními silami s využitím české partnerské sítě. Každý objednaný motocykl je, podle výrobce, „…před dodáním sestaven, zkontrolován a detailně nastaven v odborném servisu…“.

Cenové rozpětí jde od 34.900 do 94.900 Kč, doručení má být po České republice vždy zdarma. Uvedení na trh doprovází předváděcí cesta v jejímž rámci si můžete některé modely i vyzkoušet.

Poznámka autora: klasické skútry na cestu do práce tak, jak si je řada z nás představuje, tj. s krytem na přední nohy, které zabraňují znečištění kalhot, sukní a nohou jsou tu dva – Bologna (od 64.990 Kč, externí odkaz, nové okno) a Roma (89.990 Kč, externí odkaz, nové okno). Právě ta vypadá jako podle mého gusta (a samozřejmě chopper Eagle) i s max. rychlostí 80 km/hod. a dojezdem 100 km. A příjemná je také rekuperace, výměnný akumulátor a dobití za 5 hodin.

ViaGo Falcon.
Číst 785 krát Naposledy změněno čtvrtek, 24 srpen 2023 05:32

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.