neděle 28 duben 2024
Text Size

IFA 2023: česká fixed.zone míří zpět do Česka

Produktové novinky i přístup k zodpovědnému podnikání představuje na veletrhu českobudějovická společnost vyrábějící příslušenství pro nejrůznější mobilní zařízení. Foto: Fixed.zone

Od nabíječek a pouzder, přes ochranná skla, držáky i „pera“, celkově vzato příslušenství pro mobilní telefony, tablety, notebooky a třeba i hodinky vyrábí česká fixed.zone, která má mít, na veletrhu spotřební elektroniky v Berlíně, největší stánek ze všech našich vystavovatelů.

ČTĚTE TAKÉ:

Firma na veletrhu představí například nový design balení výrobků, dovolí nahlédnout pod pokličku produktového vývoje a ukáže i své testovací stroje. Jedním z jejích hlavních témat má být „udržitelnost“. Na stánku tak představí i novinku v podobě kompletní recyklace a výroby pouzder TPU (termoplastický polyuretan). Evropským partnerům navíc nabídne možnost výkupu starých pouzder, ze kterých vyrobí surový materiál a následně vylisuje nová, opět recyklovatelná pouzdra.

Daniel Havner, jeden ze zakladatelů firmy k tomu říká: „Celý výrobní proces probíhá v České republice. Tímto projektem naplňujeme dlouhodobý záměr postupně přesouvat výrobu zpět na evropský kontinent, blíže ke spotřebiteli. To je rovněž významný krok směrem k udržitelnosti.“

Fixed.zone, a. s. je ryze českou společností. Zaměstnává přes 90 lidí, má sídlo v Českých Budějovicích a vlastní výrobu luxusních kožených pouzder v Prostějově. Od listopadu 2021 se její akcie obchodují na Burze cenných papírů v Praze.

 

 

Číst 467 krát Naposledy změněno pondělí, 04 září 2023 07:21

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.