Vytisknout tuto stránku

IFA 2023: česká fixed.zone míří zpět do Česka

Produktové novinky i přístup k zodpovědnému podnikání představuje na veletrhu českobudějovická společnost vyrábějící příslušenství pro nejrůznější mobilní zařízení. Foto: Fixed.zone

Od nabíječek a pouzder, přes ochranná skla, držáky i „pera“, celkově vzato příslušenství pro mobilní telefony, tablety, notebooky a třeba i hodinky vyrábí česká fixed.zone, která má mít, na veletrhu spotřební elektroniky v Berlíně, největší stánek ze všech našich vystavovatelů.

ČTĚTE TAKÉ:

Firma na veletrhu představí například nový design balení výrobků, dovolí nahlédnout pod pokličku produktového vývoje a ukáže i své testovací stroje. Jedním z jejích hlavních témat má být „udržitelnost“. Na stánku tak představí i novinku v podobě kompletní recyklace a výroby pouzder TPU (termoplastický polyuretan). Evropským partnerům navíc nabídne možnost výkupu starých pouzder, ze kterých vyrobí surový materiál a následně vylisuje nová, opět recyklovatelná pouzdra.

Daniel Havner, jeden ze zakladatelů firmy k tomu říká: „Celý výrobní proces probíhá v České republice. Tímto projektem naplňujeme dlouhodobý záměr postupně přesouvat výrobu zpět na evropský kontinent, blíže ke spotřebiteli. To je rovněž významný krok směrem k udržitelnosti.“

Fixed.zone, a. s. je ryze českou společností. Zaměstnává přes 90 lidí, má sídlo v Českých Budějovicích a vlastní výrobu luxusních kožených pouzder v Prostějově. Od listopadu 2021 se její akcie obchodují na Burze cenných papírů v Praze.

 

 

Číst 497 krát Naposledy změněno pondělí, 04 září 2023 07:21