Vytisknout tuto stránku

Varta MultiCharger USB-C: 2, 4, 6, ale také 8 baterií najednou

Nabíječka do počítačového rozhraní USB-C, nebo do typicky vyspělejší mobilové dobíječky či energetické banky, je určena klidně i pro osm tužkových baterií NiMH formátu AA nebo AAA. Foto: Varta

Varta MultiCharger USB-C (789 Kč) je velmi kompaktní a její rozměry jsou 137 x 26 x 101 mm (švh) při hmotnosti 120 g, takže si ji pohodlně vezmete třeba na chatu. Díky napojení na powerbanku ji ale můžete vzít i pod stan či na jiné místo bez přístupu k elektrické síti. Ke zdroji napájení se připojuje přes příjemný symetrický konektor USB-C.

K TÉMATU:

MultiCharger dovoluje dobíjet baterie v párech, každý má vlastní stavovou LED, a to proudem 200 mA pro mikro tužkové AAA a 450 mA pro klasické tužkové baterie (AA).

Doba nabití je výrobcem udána, pro ukázkový případ 4x AA, 1.600 mAh, na asi 4,5 hod. a vzhledem k tomu se hodí zejména pro šetrné nabíjení přes noc. Samozřejmostí je pak udržovací nabíjení, detekce špatné polarity, detekce alkalické baterie, ochrana proti zkratu a ukončení nabíjení s využitím tzv. Minus Delta V.

V balení najdete kabel USB-C, záruka je tříletá.

Číst 445 krát Naposledy změněno pondělí, 25 září 2023 16:30