neděle 28 duben 2024
Text Size

Varta MultiCharger USB-C: 2, 4, 6, ale také 8 baterií najednou

Nabíječka do počítačového rozhraní USB-C, nebo do typicky vyspělejší mobilové dobíječky či energetické banky, je určena klidně i pro osm tužkových baterií NiMH formátu AA nebo AAA. Foto: Varta

Varta MultiCharger USB-C (789 Kč) je velmi kompaktní a její rozměry jsou 137 x 26 x 101 mm (švh) při hmotnosti 120 g, takže si ji pohodlně vezmete třeba na chatu. Díky napojení na powerbanku ji ale můžete vzít i pod stan či na jiné místo bez přístupu k elektrické síti. Ke zdroji napájení se připojuje přes příjemný symetrický konektor USB-C.

K TÉMATU:

MultiCharger dovoluje dobíjet baterie v párech, každý má vlastní stavovou LED, a to proudem 200 mA pro mikro tužkové AAA a 450 mA pro klasické tužkové baterie (AA).

Doba nabití je výrobcem udána, pro ukázkový případ 4x AA, 1.600 mAh, na asi 4,5 hod. a vzhledem k tomu se hodí zejména pro šetrné nabíjení přes noc. Samozřejmostí je pak udržovací nabíjení, detekce špatné polarity, detekce alkalické baterie, ochrana proti zkratu a ukončení nabíjení s využitím tzv. Minus Delta V.

V balení najdete kabel USB-C, záruka je tříletá.

Číst 410 krát Naposledy změněno pondělí, 25 září 2023 16:30

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.