sobota 27 duben 2024
Text Size

Tapo C212: natočitelná kamera se zvukem na doma

Novinka, kterou je možné připojit přes síť Wi-Fi i ethernetové rozhraní, má nabídnout, cituji, „…velkorysé prostorové vidění, kvalitní obraz, noční režim i možnost obousměrné komunikace, což i rodiny s dětmi“. Foto: TP-link

Tapo C212 (1.199 Kč) pracuje s rozlišením vyšším než Full HD (2.304 x 1.296 bodů), detekcí pohybu a jeho přesným sledováním, obousměrnou komunikací a lokálním (MicroSD, až 512 GB) nebo kloudovým úložištěm (30 dnů, šifrovaně). Zabudován je noční režim s dosahem až 10 metrů a pokrytím 360° s možností vyhradit tzv. zóny soukromí.

ČTĚTE TAKÉ:

Kameru lze položit na jakoukoliv pevnou podložku, vodorovné natočení zvládne v rozsahu 360°, svislé ve 114°. Noční vidění pracuje s infrakamerou s vlnovou délkou 850 nm a automatickým barevným filtrem. I při slabém osvětlení má zaznamenat dění do vzdálenosti 10metrů. V okamžiku detekce nějakého pohybu, může kamera rozeslat upozornění pro které lze nastavit vlastní preference. Pokud si předplatíte službu Tapo Care, můžete dostávat i upozornění například na dětský pláč. Díky blokování vybraných zón můžete zařídit, že se v nich nebude pořizovat záznam.

Hodně zajímavou možností je zmiňovaná obousměrná komunikace přes zabudovaný mikrofon a reproduktor, což lze využít třeba k pozdravení dětí či spolubydlících, ale také k utěšení domácích mazlíčků.

Aplikace Tapo je k dispozici v češtině i slovenštině pro Android a iOS a využívá se i pro instalaci kamery.

 

 

Číst 514 krát Naposledy změněno čtvrtek, 26 říjen 2023 19:47

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.