sobota 27 duben 2024
Text Size

IQ zásuvka Tapo P110M zvládá standard Matter a umí sledovat spotřebu

Nová vnitřní Wi-Fi zásuvka míří na ty, kteří chtějí mít komplexnější přehled o spotřebě u daného, napojeného, spotřebiče. Foto: TP-link

P110M pracuje se standardem Wi-Fi 4 na 2,4 GHz, pro nastavení pak ještě využívá Bluetooth. Jediné tlačítko na zásuvce slouží pro její zapnutí, resp. vypnutí. Jak bylo řečeno jde o zásuvku vnitřní, operační teplota je udávána v rozmezí 0 ºC-40 ºC, vlhkost může být mezi 10 % a 90 %.

K TÉMATU:

 

Výrobce pro zásuvku neudal ani v tiskové zprávě, ani na oficiálních stránkách produktu maximální zatížení (poznámka autora: podívejte se na snímek zásuvky…) a hovoří pouze o tom, že napojit můžete například, cituji, „ohřívače v koupelně, zvlhčovače vzduchu, odvlhčovače nebo třeba kávovary“.

Zásuvka se řídí pomocí aplikace Tapo, která umí například režim nepřítomnosti a nechybí ani rozvrh pro automatické zapínání a vypínání napojených spotřebičů.

Standard Matter sjednocuje komunikaci mezi zařízeními chytré domácnosti bez ohledu na platformu či výrobce. Více na odkazu výše.

 

Číst 345 krát Naposledy změněno středa, 22 listopad 2023 14:56

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.