Vytisknout tuto stránku

Acer Swift Go 14: notebook připravený na UI

S novými procesory Intel Core Ultra 7 155H a přípravou na umělou inteligenci (UI/AI) míří na trh novinka s výdrží akumulátoru až 12,5 hodiny. Foto: Acer

Další verze notebooku Acer Swift Go (prodej od 1. čtvrt. 2024, od 1199 €) si zakládá na hmotnosti (1,3 kg, 15 mm výška), hliníkovém šasi a mj. také na zvětšené dotykové destičce (udáno více než 44 %, rozměr 125 x 76,7 mm) vyrobené navíc z recyklovaného plastu, který by – nejspíše/možná – skončil v oceánu.

ČTĚTE TAKÉ:

Displej je typu OLED s úhlopříčkou 14", 35,6 cm, rozlišením 2.880 x 1.800 bodů a s certifikací VESA Display HDR True Black 500. Pracuje s obnovovací frekvencí až 90 Hz, zakoupit můžete i verzi s dotykovým displejem a rozlišením à la Full HD (1.920 x 1.200 bodů).

Swift Go 14 má být jedním z prvních zařízení na trhu vybavených procesory otevírajícími cestu k vylepšené podpoře generativních úloh umělé inteligence. Technologie zvaná Intel AI Boost společně s integrovanou grafikou Intel Arc má také zpřístupnit řadu nástrojů využívající umělou inteligenci.

Tu najdete i při práci s kamerou nebo mikrofonem a některé funkce využívají UI k převodu obrázků z 2D na 3D, využívá ji také tzv. Copilot v systému Windows (poznámka autora: nechápu, jak někdo mohl tímhle fádním jménem nahradit Cortanu…). UI má rovněž pomáhat například ve shrnutí webové stránky, při sestavení e-mailu, či odpovědi, nebo třeba změně nastavení počítače. Podobné funkce obstarává také tzv. Acer Sense, který hledá i dostupné aktualizace.

Notebook rovněž můžete spárovat se zařízeními s Androidem nebo iOS a vytvořit tak prostředí pro přenos souborů, volání či zasílání zpráv. Mezi další rozhraní patří HDMI 2.1, dvojice USB-C, mechanika paměťové karty MicroSD, Bluetooth 5.3 LE Audio a Wi-Fi 6E (co to je).

Poznámka autora: další důležité údaje, jako kapacita RAM, disky či druh akumulátoru, oznámeny nebyly a dohledat se je nepodařilo.

 

Číst 369 krát