sobota 27 duben 2024
Text Size

Acer v Dubaji: přenosné energetické stanice a řada závazků napomáhajících klimatu i planetě

Na tiskové konferenci v Dubaji představila společnost své vize a závazky. A také zbrusu nové výrobky. Foto: Acer

Firma se také připojila k iniciativě RE100 (rovněž i 60 % jejích rozhodujících dodavatelů) a zavázala se do roku 2035 získávat 100 % elektrické energie z obnovitelných zdrojů (v roce 2022 to bylo 44 %) a navíc i k dosažení nulových emisí do 2050. V Dubaji také veřejnosti zpřístupnila ukázku dvou nových řešení pro uchování energie a vystavila své technologické a produktové koncepty.

ČTĚTE TAKÉ:

Ve stručnosti z včerejší akce:

  • Acer se u notebooků Vero zavazuje k uhlíkové neutralitě, a to počínaje novým Aspire Vero 16 (AV16-51P). Ten má například šasi vyrobeno z více než 60% ze směsi recyklovaného plastu (30 % u 1. generace), jeho povrch neobsahuje žádné těkavé organické látky, barvy či aditiva a na povrch dotykové destičky byly použity plastové odpady u nichž existuje riziko, že skončí v oceánu.
  • Značka rozšiřuje své portfolio o novou řadu ekologických, solárních a přenosných energetických řešení, jako jsou energetické banky s fotovoltaikou využitelné jak v domácnosti při výpadku proudu, tak třeba při kempování nebo na cestách.
  • Představena byla vize „uvědomělé technologie“ pomáhající bojovat proti změně klimatu.
  • Do roku 2025 hodlá Acer ve svých PC a monitorech využívat 20-30 % recyklovaných plastů; v roce 2022 byla společnost na 17 %.

 

Opatření k minimalizaci dopadů na klima

Acer momentálně už má, nebo podniká, řadu kroků v tomto směru. Jeho notebooky řady Vero využívají recyklované materiály a iniciativa Project Humanity je zaměřena  na vzdělávání zaměstnanců po celém světě tak, aby podnikali ekologičtější kroky. Třetím příkladem je platforma Earthion vedoucí partnery dodavatelského řetězce, včetně jejich zaměstnanců, k řešení problémů životního prostředí prostřednictvím inovativních řešení. Vedle toho Acer, podle svých vlastních slov, pracuje na snížení emisí z námořní logistiky a, společně s partnery, i na výzkumu udržitelných obalových materiálů.

Nejmenší energetická banka, Acer APS311 600 W může být dobíjena i přes dokoupitelnou fotovoltaiku. A platí to i o dalších dvou modelech.

 

Tři energetické nabíjecí stanice, „power banky“, klidně i s fotovoltaikou

Acer rozšířil nabídku ekologicky šetrných výrobků o tři přenosné nabíjecí stanice s možností dokoupit solární, lépe řečeno fotovoltaické panely. Stanice vycházejí vstříc rostoucí poptávce po energetických řešeních poskytujících dodatečnou výrobu energie a její uchování nejen na cesty. Tři modely dávají 600, 1.800 a 3.000 wattů a sáhnout také můžete po třech doplňkových skládacích fotovoltaických panelech (100 W, 200 W a 400 W).

Nejvyšší model s kapacitou 3.000 W můžete navíc propojit s dalším akumulátorem (2.500 W) a uchovat tak energii pro napájení celé domácnosti po dobu delší než 24 hodin i když tady pochopitelně záleží na vaší spotřebě.

Každá ze tří stanic podporuje rychlé nabíjení, funguje jako nepřerušovaný napájecí zdroj (UPS) a k přepnutí na toto záložní napájení stačí 14 ms. Mají automatickou detekci vstupní frekvence a několik druhů vstupních konektorů. Držáky jsou vyrobeny z hliníkové slitiny, chlazeny jsou vzduchem a vestavěn je také inteligentní systém správy baterií se zajištěním ochrany proti přepětí, přehřívání a zkratu.

K těmto novinkám, které mají být ke koupi od března 2024 se ještě vrátím podrobnější zprávou, ceny jsou následující:

  • Acer ASP311 (600 W) – od 699 €.
  • Acer ASP321 (1.800 W) – 1.399 €.
  • Acer ASP331 (3.000 W) – 2.199 €, přídavný akumulátor Acer APS300 2,5 kWh – 1.699 €.
  • Skládací fotovoltaické panely: Acer ASP310 100 W – od 229 €, Acer ASP320 200 W – 449 €, Acer ASP330 400 W – 849 €.

 

A dvě perličky na závěr…

Výše zmiňovaný notebook Aspire Vero 16 (AV16-51P) je vybaven softwarem pro správu akumulátoru, který má čtyři režimy výkonu: „Eco+“, „Eco“, „vyvážení“ a „výkonnost“.

Další specialitkou je například to, že kvůli rychlé a snadné demontáži za účelem opravy, modernizace, atd. výrobce využil standardní šrouby!

 

Číst 328 krát Naposledy změněno čtvrtek, 07 prosinec 2023 12:10

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.