neděle 28 duben 2024
Text Size

Acer jde po dobrodruzích. Je tu e-koloběžka Predator Extreme

Nová e-koloběžka, která má být v Evropě, včetně Česka, ke koupi ve 2. čtvrtletí 2024 za cenu od 1.299 € míří na… A je to vidět i na fotografiích. Foto: Acer

Outdooroví nadšenci, nebo prostě jen lidé žijící někde v „Kotěhulkách“, jak autor tohoto článku, v brzku dostanou šanci pořídit si od této značky něco výkonnějšího, resp. něco nejvýkonnějšího v rámci její nabídky. Elektrokoloběžka Predator Extreme by měla obstát nejen na kostkách, ale i na polňačkách a prý nejen tam! Má dvojité odpružení, hydraulický brzdový systém a motor o výkonu plných 960 W (poznámka autora: běžně je to kolem 300, 350 W). To ale zdaleka není všechno. Má zvládnout stoupání až 18 % (hmotnost jezdce neuvedena) a hlavně – má vyměnitelné baterie, což je dosti unikátní nemluvě o tom, že dnes je většina uváděna jako městská.

K TÉMATU:

 

Predator Extreme s krytím IPx5 (co je to) má robustní konstrukci se železným rámem, zadní pružinový tlumič, točivý moment až 40 Nm a pneumatiky o průměru 10", tedy 25,4 cm, s terénním desénem. Má mít také nízké těžiště a výrobce v zaslané tiskové zprávě hovoří, cituji, o přejíždění „…obrubníků, provádění kaskadérských kousků jako jsou kotrmelce, skoky a další“.

Tím nejcennějším se ale na Predatoru, prvním toho jméně v této oblasti, zdá být vyměnitelný akumulátor typu lithium-iont (10,5 Ah/36 V) s udávanou dobou nabití 4 hodiny, přičemž ujede až 35 km. Takovou kolobrdnu abyste pohledali…

Číst 272 krát Naposledy změněno pondělí, 12 únor 2024 06:39

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.