Vytisknout tuto stránku

Udržitelnější rozvoj? Acer a Plastic Bank chtějí letos mít 50 tun plastů z oceánů

Program se zmiňovaným cílem budou obě společnosti zajišťovat prostřednictvím komunity sběračů v jihovýchodní Asii a budou jim za to i platit. Foto: Acer

 

Program si klade za cíl zabránit ekvivalentu minimálně 2,5 mil. plastových PET lahví opět skončit v oceánech a snaží se tak řešit znečištění přímo u zdroje. Následně umožní obyvatelům nasbíraný odpad směňovat za finance, zboží, služby, ale také za stravenky či zdravotní pojištění a tím si vylepšit svou životní úroveň.

K TÉMATU:

Projekt Impact Program v rámci partnerství Aceru a Plastic Bank předpokládá, že sběrači přinesou plasty na místa Plastic Bank výměnou za místní tržní cenu materiálu a také za zmiňované bonusy. Spolupráce obou firem podporují „Cíle udržitelného rozvoje OSN“, včetně „boje s chudobou“, „za důstojné pracovní podmínky a hospodářský růst“, „odpovědnost při spotřebě a výrobě“ a také třeba „cíle pro život pod vodou“.

Mezi cíle samotného Aceru patří i omezení tzv. panenských plastů, tedy přizpůsobení výroby počítačů a displejů tak, aby obsahovaly 20 až 30 % „recyklovaného odpadu po spotřebě“, tedy plastu typu PCR, a to do roku 2025. Jednou z vlaštovek je uvedení prvního uhlíkově neutrálního počítače Acer Aspire Vero 16 (další informace zde) v prosinci 2023.

 

Číst 175 krát