sobota 27 červenec 2024
Text Size

ViewSonic: Full HD z notebooku i mobilu bezdrátově a zcela jinak

V druhé polovině roku 2024 můžeme očekávat bezdrátovou sadu Wireless Screen Casting Kit, herní monitor s obrazovkou OLED a, konečně také, zahájení prodeje projektoru M10. Foto: ViewSonic

O ViewSonic M10 jsem vás na Televizním webu informoval už v prosinci 2023, kdy bylo oznámeno jeho chystané uvedení i na český trh (odkaz níže). A protože se digirevue.cz herním věcem nevěnuje, pojďme se rovnou podívat na Wireless Screen Casting Kit WPD-700.

K TÉMATU: Přenosný laserový projektor ViewSonic M10. Světelný tok sice neznáme, ale je tu RGB… (externí odkaz)

Sada WPD-700 s Wi-Fi pracující na 5 GHz dovoluje bezdrátově vysílat obsah v rozlišení až Full HD z mobilních zařízení bez nutnosti nastavení sítě nebo instalace nějakého softwaru. Využívá k tomu připojení typu peer to peer (klient – klient, tedy na přímo), latence má být nižší než 80 ms.

Wireless Screen Casting Kit WPD-700 – vysílač.

 

Dosah spojení je až 30 m, výrobce rovněž oznámil, že podporuje streamování obsahu chráněného DRM. Vysílač, který vidíte na snímku, je vybaven rozhraním USB-C a k provozu nevyžaduje instalaci softwaru a samostatné napájení. Využít ho můžete jak v notebooku, tak v mobilním telefonu. ViewSonic hovoří pouze o tom, že… „Zařízení musí podporovat streamování videa a nabíjení přes USB-C“.

Poznámka autora: zpráva byla bez upřesnění druhu přenosu přes Wi-Fi, resp. typu, nikde se rovněž nehovořilo o nutné kompatibilitě (na straně mobilu) s USB (OTG) – co to je i když je pravděpodobné, že ji mobil bude muset mít.

 

Číst 224 krát Naposledy změněno neděle, 09 červen 2024 21:06

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.