sobota 27 červenec 2024
Text Size

Canon představil hybridní objektiv pro fotografii i video

Novinku označenou jako RF 35 mm F1.4L VCM (parametry ke stažení níže) doplňuje nový blesk Speedlite EL-10 určený zejména pro focení portrétů s kontrolovaným nasvícením. Foto: Canon

Jedná se o objektiv s maximální světelností f/1,4 a pevnou ohniskovou vzdáleností (35 mm), který má fungovat jako dva objektivy v jednom. Podle výrobce je také „…jediným objektivem RF s pevnou ohniskovou vzdáleností vybavený samostatným kroužkem pro ovládání clony při natáčení videa“. Clona je složena z 11lamel, dovoluje vytvořit „měkce rozostřené pozadí“, a při změně zaostření prý dochází k minimální změně úhlu záběru. Objektiv dovoluje použití předního i zadního filtru.

ČTĚTE TAKÉ:

RF 35 mm F1.4L VCM (47.790 Kč) je vybaven rychlým motorem (Nano USM), praktickým ovládacím kroužkem a přizpůsobitelným funkčním tlačítek dovolujícím, podle výrobce „…fotografům a kameramanům plně se soustředit na akci a současně provádět potřebná nastavení“.

 

 

Číst 223 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.