čtvrtek 24 říjen 2024
Text Size

Sledování kufrů, klíčů, kabelek? Je tu Motorola moto tag s IP67

Přívěsek, který má být ke koupi v průběhu léta má mít vylepšené zabezpečení a také má být jednoduchý na používání. Je také kompatibilní s „většinou“ telefonů se systémem Android (více níže). Foto: Lenovo

Moto tag (a stejnojmenná aplikace) s krytím IP67 (co to je) pracuje s Bluetooth, UWB (Ultra Wide Band – bezdrátová technologie s nízkou spotřebou určená pro širokopásmovou komunikaci krátkého dosahu) a také se sítí Google Find My Devices („Najít mé zařízení“).

K TÉMATU: Přívěsek Samsung Galaxy SmartTag2 (test): výrazně lepší, než předchozí verze

Výrobce v tiskové zprávě hovoří o tom, že „Po spárování s chytrým telefonem Android s podporou širokopásmového připojení, jako je například motorola edge 50 ultra, nabízí moto tag také vylepšené přesné trackování (poznámka autora: ´ta čeština…´). Moto tag lze také použít na pomoc při hledání ztraceného smartphonu tak, že připojené zařízení zazvoní jednoduchým stisknutím vyhrazeného tlačítka na moto tagu.“

Zmiňované tlačítko je multifunkční: stiskem vyhledá a prozvoní váš telefon, použít ho prý můžete i jako dálkový ovladač pro pořizování fotografií.

K párování s mobilem je využito Google Fast Pair, podle zaslané tiskové zprávy jde změnit například název přívěsku či hlasitost oznámení a lze také zkontrolovat stav baterie (CR2032, udávaná doba provozu jeden rok).

Poznámka autora: Výše jsou jasně dány parametry kompatibilního telefonu a pokud máte o přívěsek zájem, měli byste si primárně ověřit UWB (obecně vzato ho umí „lepší“ mobil).

 

Číst 616 krát Naposledy změněno čtvrtek, 04 červenec 2024 18:31

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.