čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Sony PlayStation TV: mikrokonzole nejen k televizi

Majitel PlayStation 4 díky této novince získává možnost „streamovat“ hru, tedy on-line ji přenášet, v rámci domácí sítě na prakticky jakýkoli plochý televizor. To ale zdaleka není všechno!  

Foto: Sony 

 

 

PlayStation TV (2.799 Kč, na Slovensku 99 €) to zvládá pomocí funkce Remote Play (dálkový přístup) a díky tomu může přes PS4 hrát tituly i pro další herní konzole PlayStation (Vita, PSP a PS one) na skutečně velké obrazovce. S funkcí Remote Play se na novou úroveň rovněž dostává hraní na mobilu Sony Xperia Z3. K tomu se ale dostaneme za chvíli. Teď o co jde u PS TV…

V principu jde o to, že když chce někdo sledovat svůj oblíbený film na hlavním televizoru a vy na něm máte rozehranou nějakou hru, můžete s ní pokračovat na PS TV na jiném televizoru v rámci domácí sítě. Potřebujete pro to – vedle samotné PS TV – konzoli PlayStation 4, domácí počítačovou síť (drátovou/bezdrátovou), bezdrátový ovladač (doporučen je Dualshock 4), účet u Sony Entertainment Network a také vysokorychlostní připojení k internetu. Výrobce však upozorňuje na to, že některé hry i přesto nemusí přes PS TV fungovat.

A Sony Xperia Z3? Pokud vám nevychází hraní na dalším televizoru, stačí telefon nebo tablet této řady připojit k domácí síti přes Wi-Fi a s bezdrátovým ovladačem Dualshock 4 pokračovat v hraní hry zde. 

A bez televizoru!

 

 

 

Číst 5269 krát Naposledy změněno sobota, 15 listopad 2014 06:09

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.