pátek 26 duben 2024
Text Size

Mediaresearch hlásí: chytré telefony v přístupu na internet poprvé předstihly ty obyčejné!

Uživatelé tzv. Smart Phone z řad aktivní české internetové populace podle průzkumu z konce roku 2014 poprvé početně předstihli uživatele klasických mobilních telefonů.  

Foto: Alcatel; grafika: Mediaresearch

 

Průzkumu se v rámci studie „Mobilní zařízení, aplikace a mobilní zpravodajství 2014“ zúčastnilo 1 504 respondentů z internetové populace Českého národního panelu starší 15let.

Chytrý telefon nebo tablet dnes – podle studie – používá 67 % internetové populace, obecně vzato pak 59 % lidí, zatímco klasický mobilní telefon 46 %.

Výsledkem průzkumu také je, že mezi nejpopulárnější aplikace patří počasí a software pro přístup na sociální sítě, hodně oblíbené jsou i mapy a navigace.

U vlastníků tabletů se ukazují trochu jiné preference související zejména s využitím těchto přístrojů pro zábavu a volný čas. Zde se tudíž nejčastěji využívají herní aplikace, přístup na sociální sítě a přehrávání videa.

 

 

 

Číst 3445 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.