pátek 29 březen 2024
Text Size

PocketBook: máte poruchy čtení? Je tu písmo OpenDyslexic!

Čtečky elektronických knih Touch Lux 2 a Touch Lux 3 přicházejí s řešením pro lidi trpícím poruchou čtení (dyslexie), která se projevuje různými problémy s „rozpoznáním“ písmen, či třeba hláskováním. 

Foto: PocketBook

 

Nový firmware verze 5.9 pro výše uvedené čtečky obsahuje font OpenDyslexic, který pomáhá lidem trpícím různou formou dyslexie. Jedná se o speciálně vyvinutý font, který má některá písmena vyvedená netradičním způsobem, který je pro dyslektiky činí snáze rozpoznatelnými. Písmo má silnější linie, rozdíly mezi znaky jsou mnohem výraznější a velká písmena a interpunkční znaménka jsou psána polotučně.

Čtení v tomto písmu zabere lidem, kteří trpí dyslexií, méně času a je pro ně méně únavné. Navíc prý také pomáhá bojovat proti zhoršení této nemoci u dětí.

Aktualizace rovněž přináší optimalizované čtení PDF dokumentů obsahujících velké množství obrázků, tedy typicky časopisů a technické  literatury. Otevření a prohlížení těchto knih je nyní dvakrát rychlejší, což je užitečné především při práci s velkými soubory.

Novou verzi firmwaru stáhnete z oficiální webové stránky PocketBooku, ukázky písma OpenDyslexic jsou vidět níže.

 

 

Číst 4187 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.