čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Samsung Terrace aneb Televizor nejen na zahradu

AKTUALIZOVÁNO: Novinka s krytím IP55 se ode dneška prodává v Severní Americe, během roku se však má dostat i do Evropy a např. také na Nový Zéland.

Foto: Samsung

AKTUALIZOVÁNO, 19:50: Terrace TV má plošné podsvícení, zesilovač 2x 10 W a barvu zvanou Titan Black. Zvuková lišta Terrace používá sedm reproduktorů (středobasové a výškové), zesilovač o výkonu 210 W a audio systém typu 3.0, tedy bez samostatného basového kanálu. Podporován je zvuk v Dolby Digital 5.1 a DTS.

Informace pocházejí z webu Samsung USA, teplotní odolnost a odolnost proti vlhkosti zde zveřejněny nebyly. Hodnota obnovovací frekvence panelu má záviset na regionu.

 

Krytí IP55, nebo-li odolnost proti povětrnostním podmínkám, podle normy znamená částečnou odolnost proti vniknutí prachu a odolnost proti stříkající vodě po dobu 3 minut na vzdálenost 3 m. Řečeno jinak – na televizor nesmí trvale pršet, ale je určen do otevřeného venkovního prostředí pod střechu nebo nějakou větší stříšku.

ČTĚTE TAKÉ: Co je to krytí (odolnost) IP a IPX?

Samsung Terrace (v USA asi 5000 USD za 165 cm, tedy 125.000 Kč) je bez podstavce hluboký pouhých 60 mm, zabudována je LCD obrazovka typu QLED v úhlopříčkách 140 cm (55"), 165 cm (65") a 190 cm (75") s rozlišením Ultra HD (4K). Je určen pro domácnosti, během léta však hodlá výrobce ještě uvést verzi určenou pro firmy, tedy například do restaurací.

Samsung Terrace nad bazénem a opět lehce zastřešen. To odpovídá IP55…

Sledování televizoru ve venkovním prostředí vyžaduje především nutnost co nejvyššího jasu. Novinka postavená na operačním systému Tizen má jas 2000 cd/m2, antireflexní vrstvu a je také vybavena novými adaptivní technologiemi (mj. úprava obrazu podle jasu okolí). K dispozici jsou známé aplikace Samsungu a nejnovější vychytávky z kolekce 2020, jako například Multi View (dva obrazy z různých zdrojů) a Tap View (napojení mobilu klepnutím o rám TV).

Televizor doprovází zvuková lišta Soundbar Terrace o které bylo v tiskové zprávě jen to, že má subwoofery a podporu Wi-Fi a Bluetooth.

O Multi View a Tap View se můžete více dozvědět v recenzi televizoru Samsung QE55Q70T (2020)

Fotogalerie je na Televizním webu

 

 

Číst 2592 krát Naposledy změněno středa, 31 březen 2021 17:35

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.